Новини

Повернутися до переліку новин

Як забезпечити умови отримання висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи за воєнного стану?

Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи є документом дозвільного характеру. Питання щодо можливості забезпечення умов отримання висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи щодо обґрунтування/встановлення розміру санітарно-захисної зони для об’єкта господарської діяльності в умовах воєнного стану є одним із суперечливих питань. Як забезпечити дієві умови отримання висновку? З’ясовуємо в матеріалі.

Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи (далі — Висновок) щодо обґрунтування/встановлення розміру санітарно-захисної зони (далі — СЗЗ) для підприємств, виробництв та споруд є документом дозвільного характеру, відповідно до Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності», а його видача належить до адміністративних послуг.

У додатку № 2 постанови КМУ № 314 від 18.03.2022 р. «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» щодо спрощення порядку отримання дозвільних документів Висновок не зазначений, як і дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та їх оформлення передбачено на підставі подання до Міністерства економіки за декларативним принципом.

Окремо зазначено необхідність отримання висновку з ОВД, у звіті якого розглядається питання щодо визначення, обґрунтування/встановлення розміру СЗЗ згідно з санітарною класифікацією ДСП № 173-96 «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів» (затверджені наказом МОЗ від 19.06.1996 р. за № 173, зареєстрованим у Мін’юсті 24.07.1996 р. за № 379/1404 (далі — ДСП № 173-96).

Також слід зазначити, що згідно з п. 4 розділу 4.1 наказу № 193 від 15.03.2021 р. Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (далі — наказ № 193) «Про затвердження Загальних методичних рекомендацій щодо змісту та порядку складання звітів з оцінки впливу на довкілля» до Звіту з ОВД рекомендується додавати копію висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи щодо обґрунтування/встановлення розміру СЗЗ лише у випадку реконструкції, технічного переоснащення, розширення, перепрофілювання чи ліквідації (демонтажу) наявного (діючого) об’єкта.

Водночас у п. 3 розділу 4.1 зазначено, що під час обґрунтування/встановлення СЗЗ на планований стан об’єкта доцільно зазначати лише відповідність розміру СЗЗ нормативним вимогам п.п. 5.2, 5.4, 5.6, 5.8, 8.6, 8.38, 8.40, Додатків ДСП № 173-96 (нормативний, розрахунковий розмір або СЗЗ об’єкта-аналога, для діючого об’єкта — фактичний розмір) та потреби у благоустрої чи упорядкуванні території СЗЗ, інші заходи планувального, технологічного, санітарно-технічного та організаційного характеру.

Отже, виходячи з положень наказу № 193, отримувати або декларувати Висновок рекомендовано лише у певних зазначених випадках.

Що стосується питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану та дотримання вимог діючого Висновку для промислових підприємств, які знаходяться та продовжують працювати в зонах активних бойових дій, то за можливості необхідно вжити наступних заходів.

Військова обласна адміністрація разом з Оперативним штабом, виходячи з переліку найбільш потужних діючих промислових підприємств по області, мають оцінити в окремих областях, які підприємства мають намір працювати або вже працюють та організувати безпечну роботу цих підприємств як для здоров’я населення, так і для довкілля.

У разі неможливості виконання окреслених рішень та пріоритетності господарської діяльності таких промислових підприємств, що направлені на підвищення економічної ситуації в регіоні або оборонних і військових потреб, забезпечити безпеку для життєдіяльності та здоров’я населення від можливих загроз небезпечних наслідків їх господарської діяльності шляхом відселення експонованого населення на більш віддалені території (поза зоною їх впливу, а саме 40 висот найвищого джерела викиду).

Що стосується підприємств критичної інфраструктури (наприклад, атомні електростанції і т. ін.), де можлива загроза вибуху через бойові дії та розповсюдження неконтрольованого радіаційного забруднення, то однозначно вбачаємо необхідним здійснити евакуацію населення.

Для промислових підприємств, які знаходяться та продовжують працювати поза зоною активних бойових дій, то Військова обласна адміністрація разом з Оперативним штабом мають забезпечити постійний (передбачений документами дозвільного характеру) контроль за дотриманням умов функціонування та виробничих потужностей підприємства (зазначені у Протоколі до Висновку) для забезпечення безпеки їх господарської діяльності здоров’ю населення та довкіллю.

Зверніть увагу!

Крім того (де це можливо), за допомогою наявних автоматизованих систем спостереження та державних атестованих лабораторій проводити контроль за станом довкілля. Це стосується й промислових підприємств, які здійснили релокацію (наприклад, зі східних, південних регіонів у західні) маючи висновки та дозволи по старому місцезнаходженню. Вони також мають задекларувати нові дозволи, висновок щодо обґрунтування/встановлення розміру СЗЗ (разом з цим висновок з ОВД) по новому місцезнаходженню максимально дотримуючись вимог щодо відстаней нормативних СЗЗ визначених у ДСП № 17

ВИСНОВОК:

Аналізуючи вищевикладене, хотілося б зазначити, що декларування висновку з ОВД чи СЗЗ не гарантуватиме дотримання нормативних показників якості довкілля при функціонуванні промислових об’єктів та безпечних санітарно-гігієнічних умов проживання населення, яке мешкає в зонах їх впливу (на прилеглих територіях) та в межах нормативних СЗЗ.

Насамперед це пояснюється:

  • дефіцитом земельних ресурсів населених місць;
  • обмеженням можливості нецільового використання земель промислового та сільськогосподарського призначення, що сприяє стрімкому розвитку будівництва, розміщенням і наближенням житлової забудови до промислових об’єктів (особливо, для тимчасово переміщених виробництв).

Вищезазначене вимагає достовірних оцінок та вивчення закономірностей формування експозиційних (дозових) навантажень на здоров’я населення, враховуючи зміни технологічних процесів та складу викидів промислових підприємств; специфіки розташування територій підприємств щодо експонованого населення; оцінки впливу метеорологічних та топографічних характеристик на розсіювання забруднюючих речовин в зоні дихання експонованого населення.

Крім того, постає потреба у проведенні оцінок ризику, що можуть бути завдані здоров’ю населення, яке проживає в зонах впливу промислових підприємств, виробництв та споруд з метою розроблення природоохоронних і гігієнічних заходів.

Висвітлені питання досить активно враховуються та розглядаються експертною комісією для проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи в особливо складних випадках щодо встановлення та зміни розмірів санітарно-захисних зон при Головному державному санітарному лікарю України (наказ МОЗ № 30 від 17 вересня 2021 р.) під час підготовки проєкту Висновку та його погодження Держпродспоживслужбою у встановленому порядку.

Отже, на сьогодні питання обґрунтування/встановлення розміру СЗЗ є єдиним інструментом у дозвільній системі щодо убезпечення населення від негативних факторів довкілля, пов’язаних з функціонуванням промислових об’єктів, розроблених на підставі фундаментальних наукових досліджень гігієнічної науки. Це свідчить про необхідність контролю даного питання після закінчення воєнного стану в Україні.

Стаття з журналу №5, 2022 «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Автори:

Аріна Петросян, експертка ПАЕУ, провідний науковий співробітник лабораторії якості повітря ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМНУ»

Тетяна Маремуха, експертка ПАЕУ, науковий співробітник лабораторії якості повітря ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМНУ»

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!