Новини

Повернутися до переліку новин

Як знайти найбільш економічно ефективне, технічно надійне та енергоефективне рішення для проблеми очищення стічних вод?

До 2025 року дві третини населення планети буде з великою вірогідністю перебувати в умовах «водного стресу» ― граничного рівня для задоволення потреб у воді для сільського господарства, промисловості, побутових потреб, енергетики та навколишнього середовища. 

Вода та інші природні ресурси знаходяться під все більшим тиском. Для галузей це призводить до збільшення витрат на закупівлю води, енергії та хімічних речовин. 

Тому забезпечення ресурсоефективного виробництва стало вирішальним для зниження витрат і забезпечення майбутньої стійкості виробництва. Крім того, зростаюче занепокоєння щодо навколишнього середовища та охорони здоров’я призвело до введення більших обмежень щодо промислових викидів. 

Таким чином, ресурсоефективне виробництво стає все більш важливим для ефективного дотримання таких правил.

Важливою сьогодні задачею для підприємств є проектування, виготовлення та монтаж сучасних систем очищення стічних вод.

Якщо не проводити якісне очищення стічних вод промислових підприємств, то забруднене середовище призводить до цілого ряду проблем:

  • У стічних водах молочних або м’ясопереробних підприємств містяться органічні забруднення, яйця гельмінтів і патогенна мікрофлора.
  • При попаданні в питну воду, органіка тваринного походження може стати причиною спалахів інфекційних захворювань людей.
  • Неочищені стічні води промислових підприємств впливають на колір, запах і присмак води, порушують кислотно-лужний баланс середовища.
  • Нафтопродукти, рослинні і тваринні жири при попаданні в річки і озера утворюють на поверхнях водойм плівку, яка перешкоджає збагаченню води киснем.
  • Все це погіршує якість води і робить її непридатною для пиття і використання в побутових та рекреаційних цілях.
  • Разом з неочищеними стічними водами промислових підприємств текстильної, хімічної або металообробної галузі у водойми потрапляють шкідливі для риб, тварин і людей отруйні речовини.
  • Забруднені стічні води промислових підприємств значно скорочують обсяги питної води. В такому середовищі вирощується риба, забрудненою водою поливають сільськогосподарські культури, напувають тварин. Все це – продукти харчування, які можуть мати безпосередній негативний вплив на здоров’я людей.

Які можливі рішення і як рециклінґ продуктів захищає довкілля, і сприяє економічному зростанню розповість Олексій Мясоєдов, директор з дослідження і розвитку Esmil Process Systems ltd на GREEN ECONOMIC RECOVERY FORUM «Бізнес в нових реаліях: війна, екотрансформація, євроінтеграція», що відбудеться вже 24 червня, онлайн.

 

 

 

Прес-служба НЦСР

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!