Новини

Повернутися до переліку новин

Які підстави передбачені для анулювання дозволу на спеціальне водокористування?

Відповідно до ст. 49 Водного кодексу України (ВКУ) спеціальне водокористування є платним та здійснюється на підставі дозволу на спеціальне водокористування.

Дозвіл на спеціальне водокористування видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства.


Видача (відмова у видачі, переоформлення, видача дубліката, анулювання) дозволу на спеціальне водокористування здійснюється відповідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» в установленому Кабінетом Міністрів України порядку.


Відповідно до п. 5 Порядку видачі дозволів на спеціальне водокористування, затвердженого постановою КМУ від 13.03.2002 р. № 321 (зі змінами та доповненнями) у дозволі, зокрема, зазначається умови спеціального водокористування.

Відповідно до ст. 55 Водного кодексу України орган, що видав дозвіл на спеціальне водокористування, звертається до адміністративного суду з позовом про застосування заходу реагування у виді анулювання дозволу з підстав: порушення умов спеціального водокористування та охорони вод, стосовно яких центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони і раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів, раніше було видано припис про їх усунення із наданням достатнього часу для їх усунення.

Припинення права спеціального водокористування здійснюється шляхом анулювання дозволу на спеціальне водокористування у такий спосіб, як анулювання дозволу органом, що видав дозвіл на спеціальне водовикористання, або у такий спосіб, як звернення органом, що видав дозвіл, до адміністративного суду про застосування заходу реагування у виді анулювання дозволу.

Увага! Матеріал публікується частково. Більше про законодавчі підстави для анулювання дозволу та розгляд практики у фокусі Верховного Суду — читайте у збірнику «Природоохоронне законодавство у фокусі Верховного Суду»/


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!