Новини

Повернутися до переліку новин

Які терміни зберігання документації з екологічних питань? Шпаргалка для еколога

Основними документами, що регулюють питання зберігання документації на підприємствах, є:

  • Наказ Міністерства юстиції України «Про затвердження Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях» від 18.06.2015 № 1000/5 (далі – Правила № 1000/5);
  • Наказ Міністерства юстиції України «Про затвердження Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів» від 12.04.2012 № 578/5 (далі – Перелік № 578/5).

Склад і строки зберігання документів, що створюються в організаціях певної галузі або сфері діяльності, визначаються відомчими (галузевими) переліками документів зі строками їх зберігання, що затверджуються відповідними державними органами, центральними органами та установами за погодженням з Державною архівною службою України.


Важливо!

Строки зберігання документів, визначених Переліком № 578/5, є мінімальними, – їх не можна скорочувати.

Продовження в організаціях строків зберігання документів, передбачених Переліком № 578/5, допускається у випадках, якщо ця потреба спричинена специфічними особливостями роботи конкретної організації (за рішенням керівництва підприємства).

Строки зберігання типових документів на електронних носіях відповідають строкам зберігання аналогічних документів на паперових носіях.


Терміни зберігання документів, що створюються на підприємстві, встановлені розділом 7 «Охорона навколишнього природного середовища» та іншими розділами Переліку № 578/5.

Про терміни зберігання документів, що створюються на підприємстві та місця зберігання екологічної документації — з’ясували і навели у вигляді шпаргалки у випуску журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №3, 2022

На період дії режиму воєнного стану журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» доступний кожному передплатнику в електронному форматі — Живий Журнал

Кожен бажаючий може придбати випуск журналу за спеціальною ціною!

ПРИДБАТИ ЖУРНАЛ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!