Новини

Повернутися до переліку новин

Якщо змінилася назва населеного пункту, проте не змінилося фактичне місце ведення діяльності, чи потрібно переоформлювати ліцензію на поводження з небезпечними відходами?

У № 10, 2017 журналу «Екологія підприємства» ми розпочали публікувати унікальний практикум «Поводження з небезпечними відходами в Україні: 50 головних запитань», який мав продовження у № 11, 2017 та № 12, 2017.

Марина Тимошенко, інженер з охорони НС, ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів», член Дніпропетровської організації «Всеукраїнська екологічна ліга» відповіла на гаряче запитання, поставлене виданням «Екологія підприємства», а саме:
Якщо змінилася назва населеного пункту, проте не змінилося фактичне місце ведення діяльності, чи потрібно переоформлювати ліцензію на поводження з небезпечними відходами?

При зміні назви населених пунктів, районів та областей переоформлювати ліцензії не потрібно.

Зміна найменування ліцензіата (акціонерного товариства) у зв’язку із зміною типу акціонерного товариства або у зв’язку із перетворенням ліцензіата (акціонерного товариства) в інше господарське товариство не є підставою для переоформлення ліцензії. У такому разі товариство має право продовжувати провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності на підставі виданої раніше такому товариству відповідної чинної ліцензії. Зазначимо, що ЗУ «Про ліцензування видів господарської діяльності» не містить такої підстави для переоформлення ліцензії, як зміна місцезнаходження юридичної особи або зміна місця проживання фізичної особи — підприємця.

Регулювання суспільних відносин у сфері ліцензування видів господарської діяльності, виключний перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, встановлення уніфікованого порядку їх ліцензування, нагляд і контроль у сфері ліцензування, відповідальність за порушення законодавства у сфері ліцензування видів господарської діяльності визначає ЗУ «Про ліцензування видів господарської діяльності».

Статтею 7 ЗУ «Про ліцензування видів господарської діяльності» визначено види господарської діяльності, що ліцензуються відповідно до цього Закону, а також окремі види господарської діяльності, які підлягають ліцензуванню відповідно до спеціальних законів або з урахуванням особливостей, визначених спеціальними законами. Частиною другою статті 15 ЗУ «Про ліцензування видів господарської діяльності» передбачено, що ліцензіат зобов’язаний повідомляти органу ліцензування про всі зміни даних, які були зазначені в його документах, що додавалися до заяви про отримання ліцензії, у строк, встановлений ліцензійними умовами, але не пізніше ніж один місяць з дня настання таких змін.

Зверніть увагу! Згідно із ЗУ «Про ліцензування видів господарської діяльності» підставами для переоформлення ліцензії є:

  • зміна найменування юридичної особи (якщо зміна найменування не пов’язана з реорганізацією юридичної особи) або прізвища, імені, по батькові фізичної особи — підприємця);
     
  • перехід права на здійснення виду господарської діяльності, на який отримано ліцензію, від ліцензіата, що був фізичною особою — підприємцем, до іншої фізичної особи, яка є її спадкоємцем.

Відповіді експертів на інші запитання щодо поводження з відходами — у № 10, № 11 та № 12 видання «Екологія підприємства» у матеріалі «Управління відходами — 2017: 50 головних запитань. Міжнародний досвід. Практика України. Частина 1».

Джерело: журнал «Екологія підприємства» № 10, 2017

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!