Новини

Повернутися до переліку новин

Який алгоритм дій при реконструкції підприємства?

Якщо суб’єкт господарювання вирішив виконати роботи з реконструкції на підприємстві, то потрібно виконати наступні дії:

  1. Розробити проєкт реконструкції

                   Згідно із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку розроблення проєктної документації на будівництво об'єктів (затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 45 від 16.05.2011 р.), ДБН А.2.2-3:2014 «Склад та зміст проєктної документації на будівництво».

                   Вищевказані документи регламентують склад, порядок розробки, погодження та затвердження проєктної документації. Поширюються як на нове будівництво, так і на розширення, реконструкцію та технічне переоснащення об'єктів.

Важливо!

Норми ДБН А.2.2-3:2014 «Склад та зміст проєктної документації на будівництво» є обов'язковими для застосування органами державного управління і нагляду, замовниками (інвесторами), проєктувальниками, підрядниками.

Розробити проєктну документацію або її окремі розділи можливо лише проєктними організаціями, що мають ліцензії на виконання проєктних робіт.

Порядок розробки проєктної документації:

  • Проєктування об'єктів повинне здійснюватися з дотриманням чинного законодавства України та нормативних документів на підставі завдання на виконання проєктних робіт, затвердженого замовником.
  • Вихідні дані, достатні для виконання проєктних робіт замовник зобов'язаний надати до початку виконання проєктних робіт.
  • Проєктні роботи виконуються на підставі договорів, що укладені між замовником і проєктувальником Замовлення на проєктування об'єкта проєктувальник одержує від замовника або за підсумками конкурсу.

Для узгодження і затвердження розробляється проєкт (П), для будівництва — робоча документація (РД).

Довідково:

Для узгодження і затвердження технічно нескладних об'єктів може розроблятись суміщена стадія — робочий проєкт (РП) Замовник і проєктувальник самі визначають складність об'єкта.

  1. У разі необхідності виконати процедуру з оцінки впливу на довкілля відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та отримати Висновок з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності.
  2. Отримати позитивний висновок державної комплексної експертизи об’єктів будівництва відповідно до Порядку затвердження проєктів будівництва і проведення їх експертизи, за постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року № 560.
  3. Отримати дозвіл на виконання будівельних робіт згідно зі ст. 37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».
  4. Виконати будівельні роботи згідно з ДБН А.3.1-5:2016 «Організація будівельного виробництва» та вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 466.
  5. Підписати та надати до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю акт готовності об'єкта до експлуатації та отримати сертифікат про закінчення будівельних робіт (згідно з Порядком прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року № 461). 
  6. Отримати дозвільні документи до моменту введення в експлуатацію об’єкту реконструкції (дозвіл на спецводокористування, або внести зміни до дозволу на викиди при необхідності). 
  7. Ввести в експлуатацію об’єкт реконструкції відповідно до наказу по підприємству.
  8. Експлуатувати очисні споруди та виконувати вимоги висновку з оцінки впливу на довкілля (в тому числі виконання моніторингу).

Матеріал є частиною статті з журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №3, 2021

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!