Новини

Повернутися до переліку новин

Який алгоритм при оскарженні дій департаменту екології, в разі затримки реєстрації звітів по інвентаризації?

Яким чином можуть бути оскаржені дії департаменту екології, який затримує реєстрацію звітів по інвентаризції протягом певного часу, окремі випадки до 3 місяців? При цьому суб’єкту господарювання не надсилаються листи про реєстрцію чи відмову в реєстрації по певним причинам? В департаменті пояснюють діючим карантином… Це було ще до воєнного часу.

  • Дії чи бездіяльність уповноважених державних органів може бути оскарженою у судовому порядку до окружного адміністративного суду відповідної територіальної підсудності.

Позитивна судова практика на користь суб’єктів господарювання наявна. Зокрема, це рішення Житомирського апеляційного адміністративного суду від 29.11.2017 у справі № 817/1162/17.

Судом зроблено висновок, що в разі надходження до уповноваженого органу з питань охорони навколишнього природного середовища для реєстрації звіту про інвентаризацію викидів забруднюючих речовин, відповідний орган виконавчої влади не наділений повноваженнями здійснювати перевірку поданого звіту на наявність помилок при його розроблені, а відтак позбавлений права приймати рішення про відмову в реєстрації звіту в разі виявлення у ньому помилок.

Також Законом України «Про внесення зміни до розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» щодо перебігу строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг під час дії карантину» передбачено, що розгляд заяв щодо надання адміністративних послуг, перебіг строків розгляду яких був зупинений на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, здійснюється суб’єктами надання адміністративних послуг відповідно до черговості їх надходження.

Строк надання адміністративних послуг за такими заявами не може перевищувати граничного строку надання адміністративних послуг, визначеного законом, більш ніж на 30 днів.

Посадові особи, уповноважені відповідно до закону надавати адміністративні послуги, несуть відповідальність, передбачену законом, за порушення строку надання адміністративних послуг.

Більше запитань-відповідей  в матеріалі «Робота еколога в умовах воєнного часу: експерт на зв’язку».

Матеріал є частиною журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №4, 2022  

Передплачуйте Живий журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за зниженою ціною!

Та користуйтеся виданням і отримуйте професійну підтримку в будь-якій точці України!

  • ЖИВИЙ ЖУРНАЛ — це електронна версія видання із додатковими сервісами та інструментами. Доступний у режимі 24/7 у смартфоні, планшеті чи комп’ютері.

З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!