Новини

Повернутися до переліку новин

Який період надається суб’єктам господарювання для погодження змін у реєстрових картах ОУВ та ООУВ?

 На підприємстві у лютому місяці проходила перевірка ДЕІ, та була висунута вимога надати погоджені зміни до реєстрових карт ОУВ за попередній рік. Чи правомірні вимоги представників ДЕІ та  чи є встановлені терміни для погодження змін даних реєстрових карт?


Довідка:
Реєстр об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів (далі - реєстр) – це комплексна система збирання, оброблення, збереження та аналізу інформації про об'єкти утворення,  оброблення та утилізації відходів. Реєстр складається з двох частин: 
  • До першої частини реєстру включаються об'єкти утворення відходів (далі - ОУВ). 
  • До другої частини реєстру включаються об'єкти оброблення та утилізації відходів (далі - ООУВ) інших власників.

Критерієм включення ОУВ до реєстру є показник загального утворення відходів. До реєстру включаються об'єкти, для яких показник загального утворення відходів перевищує граничне значення, що дорівнює 1000 умовних одиниць на рік. 

Критерієм включення ООУВ до реєстру є показник загального обсягу оброблення чи утилізації відходів, який не може бути меншим 100 тон на рік. 

Реєстр складається і ведеться на підставі реєстрових  карт ОУВ та ООУВ, що містять звітні дані щодо виробників відходів, об'єктів утилізації та оброблення відходів, а також відомостей, поданих спеціально уповноваженими органами виконавчої влади у сфері поводження з відходами


Коментар експерта:

Згідно п. 15 Постанови Кабінету Міністрів України №1360 від 13.08.1998р «ПОРЯДОК ведення реєстру об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів» власники ОУВ  та ООУВ повинні щорічно подавати міським держадміністраціям  дані про зміни у діяльності своїх об'єктів для внесення відповідних змін до реєстрових карт та реєстру, однак кінцевих строків законодавством не встановлено, тобто підприємства повинні подавати зміни на протязі року, наступного за звітним. У зв’язку з цим вимоги представників щодо термінів погодження змін даних реєстрових карт не є правочинними.

Коментар наданий експертом ПАЕУ Надією Соломатіною

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!