Новини

Повернутися до переліку новин

Є проблема? – Маємо рішення. Топ-10 запитань-відповідей

У дванадцятому номері журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» пропонуємо до вашої уваги відразу кілька практичних кейсів підприємств, що стали лідерами системних змін та впровадження інноваційних розробок в екосфері. А також підготували статтю «Планові заходи державного контролю 2021».

Якщо ви ВЖЕ передплатник, читайте випуск на платформі ЖИВИЙ ЖУРНАЛ, не чекаючи доставки Укрпоштою!

У редакцію журналу щодня надходять запитання для консультації від менеджерів природоохоронної діяльності щодо нагальних і спірних питань. У грудневому випуску журналу ми підготували роз’яснення щодо запитань:

  • Чи мають право інспектори ДЕІ під час позапланового перевіряти питання, не зазначені в акті перевірки та приписі і при цьому нарахувати збитки за засмічення земель промисловості відходами 4 класу небезпеки будівельними?
  • Об’єкт УПГ (установка підготовки газу) на підприємстві реконструюється: додаємо 2 газопоршневі генератори, витрата газу з яких по 40 м3/год з кожного. Цей проєкт пройшов експертизу за класом наслідків СС1. Чи потрібно ОВД у цьому випадку?
  • Чи потрібно підприємству розроблювати паспорт, якщо утворення та розміщення відходу у шламонакопичувач не здійснюється? Крім цього екоінспекція при перевірці не надає такого пункту припису, як розробка паспорта МВВ. Натомість з цієї ситуації випливає ряд інших порушень, які зазначає Інспекція: 1) н еврахування відходу, накопиченого попереднім власником, у всіх природоохоронних документах підприємства: інвентаризації відходів, дозволі на викиди, реєстрових картах ОУВ та ООУВ, тех. паспортах на відходи і т. ін.; 2) п отрібно розробити проєкт проведення робіт з рекультивації порушених земель або інших організаційних, науково-технічних та технологічних заходів, щодо максимальної утилізації відходів, що знаходяться в шламонакопичувачі та погодити згідно з вимогами законодавства; 3) в рахувати відходи шламонакопичувача у статзвітності «1-відходи» та сплачувати за його розміщення екологічний податок. Чи правомірними в такому разі зауваження Інспекції і як краще державному підприємству вчинити з метою зменшення фінансового навантаження та екологічних ризиків?
  • Які документи необхідні для видобування річного піску (місце розташування Харківська область)
  • Згідно з Планом здійснення заходів державного нагляду (контролю) ДЕІ України на 2020 рік наше підприємство має перевірити ДЕІ. Чи має підприємство можливість перенести перевірку у зв’язку з карантином? Як це правильно оформити?
  • Підприємство, що спеціалізується на розведенні великої рогатої худоби почало утилізовувати (переробляти) гній великої рогатої худоби шляхом компостування з подальшим отриманням органічного добрива. Чи має право підприємство переробляти(компостувати) гній ВРХ та в подальшому отримувати органічне добриво без державної реєстрації?
  • При оформленні повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, потрібно вказувати технічну альтернативу, чи є можливість її не вказувати, якщо немає потреби?
  • Чи потрібно в плані природоохоронних заходів вказувати плани на виконання наших аналізів і виконаних іншими лабораторіями, чи тільки виконаних іншими лабораторіями?
  • Яким нормативним документом регламентується СЗЗ для маслоекстракційного заводу зі складами наземного зберігання кормових продуктів (шроту) та у яких випадках необхідно отримувати висновок про межі СЗЗ?
  • Підприємство хоче здійснювати діяльність у сфері поводження з небезпечними відходами, переважно у сфері транспортування, зберігання та утилізації відходів клінічного (медичного) походження. Чи може підприємство використати вже існуючий звіт з ОВД та його висновок для виготовлення дозвільних документів для своєї безпосередньої діяльності на цьому об’єкті, в т.ч. для ліцензії?

Відповіді на всі ці запитання – читайте у №12 журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства».


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!