Новини

Повернутися до переліку новин

Є проблема? — Маємо рішення. ТОП-10 запитань-відповідей

Шановні читачі, свіжий випуск журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №9, 2021 прямує до Вас. Якщо ви ВЖЕ передплатник, читайте випуск на платформі ЖИВИЙ ЖУРНАЛ, не чекаючи доставки Укрпоштою!

У редакцію журналу «Екологія підприємства» щодня надходять сотні запитань для консультації, від менеджерів природоохоронної діяльності, щодо нагальних робочих питань. 

Експерти Професійної асоціації екологів України оперативно надають роз’яснення стосовно поставленої проблеми через сервіс консультацій «ШВИДКА ДОПОМОГА ЕКОЛОГУ». Ставте свої робочі запитання провідним експертам з промислової екології та отримуйте відповіді протягом 3 робочих днів!

У свіжому випуску журналу,  експерти надали роз’яснення на ряд питань:

  • В умовах дозволу на спецводокористування встановлено здійснювати моніторинг якості зворотних вод та у контрольних точках під час кожного скиду. На підприємстві 3 випуски та 3 точки контролю впливу зворотних вод на водний об’єкт (фонова та 2 точки впливу). Для лабораторних досліджень підприємство за договором залучає атестовану лабораторію. Яким нормативним документом встановлено періодичність контролю зворотних вод та моніторинг водного об’єкта. В проекті ГДС в плані прописано моніторинг не менше 1 разу в квартал. На запит Держводагентство не дає відповіді. Як можливо врегулювати питання періодичності моніторингу, адже дощі йдуть за 1 рік близько 129 днів, а згідно з ДБН, дренажні води практично весь рік. Фінансово важко буде сплатити послуги моніторигу та постійно залучати лабораторію, яка надає послуги іншим підприємствам.
  • Державний моніторинг підземних вод встановлений умовами дозволу на спецводокористування згідно з пп. 7 п. 12 відповідно до Постанови № 758 від 19.09.2018. Вода забирається із 3-х артсвердловин підприємства на задоволення санітарно-гігієнічних та виробничих потреб. Загальний забір води із 3-х артсвердловин становить 167 м куб на добу. Чи підлягають державному моніторингу підземні води підприємства, що використовуються на санітарно-гігієнічні та виробничі потреби сумарно із 3-х скважин 167 м куб на добу?
  • СЗЗ підприємства щодо перевантаження нафтопродуктів складає 200 м, але підприємство ще перевантажує КАС наливом (сезонно та не є основним видом діяльності). Під час розгляду обґрунтовуючих матеріалів Держспоживслужба встановлює СЗЗ для підприємства 400 метрів згідно з ДСП-97 для міндобрива. Відповідно до висновку Вантажного бюро водний розчин КАС екологічно небезпечний та пожежонебезпечний. Водний розчин КАС та гранульований КАС — різні вантажі. Який розмір СЗЗ буде становити з урахуванням вище викладеної інформації?
  • Висновком екологічної експертизи встановлений моніторинг якості питної води. Вода подається з центрального водопроводу на підприємство за договором на забезпечення санітарно-гігієнічних потреб. Питні потреби забезпечують бутильованою водою. За якими показниками необхідно забезпечити післяпроектний моніторинг води із центрального водопроводу? Які дії підприємства у разі перевищення ГДК якості води із центрального водопроводу?
  • Як зробити розрахунок ГДС для отримання дозволу на спецводокористування для форелевого господарства (забір води із річки трубопроводом)?
  • Які документи повинне мати підприємство, що передає стічні води міській раді (на поля фільтрації)?
  • В оренді ставок, який не спускається. Яким документом підтвердити, що не потрібно оформлювати дозвіл на спеціальне водокористування?
  • Підприємство оформляє дозвіл на спецводокористування, але свердловина, на яку маємо копію паспорта, належить іншому підприємству, яке вже не здійснює господарської діяльності. Чи може підприємство подавати пакет документів, включаючи копію паспорта на свердловину на виготовлення дозволу на спецводокористування?
  • За яких умов підприємство має отримати дозвіл на спецводокористування, а в яких випадках він не потрібен?
  • Підприємство припинило скид забруднюючих речовин у водний об’єкт. Чи потрібно повідомляти про це податкову службу?

З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!