Новини

Повернутися до переліку новин

За допомогою японських технологій у 13 найбільших містах України побудують сміттєспалювальні заводи

4 червня 2013 року відбулася робоча зустріч Міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова з Віце-президентом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) Ічікава Мазаказу.
Під час вітального слова Олег Проскуряков подякував Ічікава Мазаказу та представникам Агентства JICA за можливість провести зустріч та висловив свої сподівання на подальшу продуктивну співпрацю у майбутньому. Окрім того, Міністр повідомив про успішну реалізацію проекту будівництва Терміналу «Д» аеропорту «Бориспіль» в Україні. За словами Олега Проскурякова, він особисто готовий сприяти успішному втіленню в життя проекту очищення стічних вод на станції аерації у Бортничах, який має високе екологічне та суспільне значення.
Ічікава Мазаказу в свою чергу підкреслив важливість використання японських технологій у спільних українсько-японських проектах, аргументуючи тим, що це є однією з головних умов надання вигідного кредитування та подальшої плідної співпраці.
В рамках зустрічі Олег Проскуряков та Ічікава Мазаказу обговорили перспективи подання Україною заявки на отримання кредиту для реалізації проекту «Реконструкція заводу «Енергія» ПАТ «Київенерго», міжнародної технічної допомоги для підготовки техніко-економічного обгрунтування будівництва сміттєспалювальних заводів у 13 найбільших містах України та міжнародної технічної допомоги для підготовки українських спеціалістів у сфері будівництва та управління сміттєспалювалювальними заводами.
«На сьогодні, завдяки допомозі та підтримці компаній Іточу та Хітачі в Україні підготовлено проект «Реконструкція заводу «Енергія» ПАТ «Київенерго», який наразі знаходиться на етапі остаточного затвердження Кабінетом Міністрів України як інвестиційний проект у відповідності до національного законодавства. Вартість реалізації цього проекту складає 960 млн. гривень (120 млн. дол.). Орієнтовний період окупності цього проекту складає 12 років» - зазначив пан Міністр.
Окрім цього, Олег Проскуряков повідомив про те, що протягом кількох місяців представники Державного агентства екологічних інвестицій провели низку двосторонніх зустрічей з представниками JICA та отримали ґрунтовні роз’яснення щодо умов кредитування проектів та процедури подачі таких документів та подякував Японській Стороні за надану допомогу та підтримку.
Наприкінці зустрічі Міністр екології запевнив представників Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в тому, що українська сторона готова до конструктивного діалогу, наполегливої роботи. «Ми очікуємо на ефективну співпрацю, результатом, якої може стати будівництво низки сміттєспалювальних заводів по всій території України, що сприятиме не тільки зменшенню кількості побутових відходів але й забезпечить виробництво додаткового обсягу електроенергії під час його утилізації», - наголосив Міністр.

 

Прес-служба Мінприроди

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!