Новини

Повернутися до переліку новин

За повідомленням Житомирської митниці ДФС динаміка ввезення автомобілів з електричними двигунами зростає щомісяця

У січні-липні 2017 року через Житомирську митницю ДФС було ввезено 28 автомобілів з електричними двигунами, цей показник у 14 раз перевищив минулорічний.

Як зазначають у Житомирській митниці ДФС, динаміка ввезення автомобілів з електричними двигунами зростає щомісяця. Екологічно чистий транспорт найбільше ввозять з Польщі (32%), США та Німеччини (29%), найпопулярніший бренд – Nissan - представлений моделями Leaf та E-NV200, які були у вжитку після більш ніж дворічного використання у європейських країнах.

Нагадуэмо, що Законом України «Про Митний тариф України» скасовано ввізне мито 8-10% на транспортні засоби, які оснащені електричними двигунами, залишивши лише фіксовану ставку акцизу — 109/129 євро та ПДВ — 20% від вартості електромобілю з урахуванням ставки акцизу.

Переваги користування електромобілем:
- електромобілі не потребують сертифікації відповідності екологічним вимогам стандарту Євро-5 у порівнянні з іншими транспортними засобами, що дає можливість придбати новий або трохи вживаний екологічний транспорт замість старих машин, які експортовані з Європи через невідповідність екологічним нормам;
- електромобіль сприяє зниженню викидів парникових газів, не створює шумового забруднення та є зручним у експлуатації (відсутність коробки передач, двигуна внутрішнього згорання та різного виду насосів);
- автомобіль з електричними двигуном дозволяє суттєво економити на пальному, оскільки бензин дорожчий за електроенергію, та забезпечує високу енергоефективність(коефіцієнт корисної дії паливного двигуна — 16%, а коефіцієнт корисної дії електродвигуна — майже 85 %). При цьому кожного року ціна батареї суттєво знижується, а якість значно підвищується.

Державна підтримка розвитку ринку екомобілів в Україні розпочалася з програми безвідсоткового кредитування на купівлю електрокарів, а також створенням робочої групи, яка розроблятиме «Електричну стратегію глобального переходу України на електромобілі».Наразі на державному рівні розглядаються законопроекти для стимулювання придбання електромобілів, комплектуючих, зарядних станцій, тимчасово або взагалі звільнені від сплати ПДВ та акцизу.

Джерело: ecotown.com.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!