Новини

Повернутися до переліку новин

За рік українці повідомили про 1,5 тис нелегальних звалищ

Міністерство екології та природних ресурсів отримало за рік роботи інтерактивної екомапи понад 1500 повідомлень про несанкціоновані місця скупчення відходів.

Як зазначив голова відомства Остап Семерак, українці підтримали сервіс (www.ecomapa.gov.ua) і стали на захист довкілля. «Громади переважно інформували про нелегальні смітники, - пояснює він. – Деякі «виявляли» легальні смітєзвалища, про які нас вчасно не поінформувала місцева влада».

За рік під контролем Міністерства екології та природних ресурсів органи місцевого самоврядування ліквідували близько 40% стихійних смітників, продовжує Остап Семерак.

«Найбільше сміттєзвалищ було ліквідовано органами місцевого самоврядування у Київській, Харківській, Миколаївській та Черкаській областях, - наголошує міністр. – Найменше повідомлень про виявлені сміттєзвалища надійшло із Івано-Франківської, Рівненської та Чернівецької областей».

З моменту запуску інтерактивної мапи надійшло також 16 звернень про виявлені стихійні сміттєзвалища на території Донецької області і лише 3 звернення із Луганської області. На Донеччині ліквідовано 10 із 16 виявлених сміттєзвалищ і повістю ліквідовані сміттєзвалища, виявлені користувачами на Луганщині.

За словами Остапа Семерака, у літні місяці, згідно з показниками інтерактивної мапи, органи місцевого самоврядування знизили темпи ліквідації сміттєзвалищ. «Сподіваюсь, це сезонне явище і восени робота на місцях закипить, - каже голова відомства. -  Закликаю українців активніше користуватися нашим сервісом та скачувати мобільні додатки, за допомогою яких можна оперативно надсилати фото до Мінприроди - кожне звернення зменшує кількість смітників в Україні, робить нашу країну чистішою». 

Електронний сервіс «Ecomapa.gov.ua», який Мінприроди запустило у вересні 2016 року, включає інтерактивну мапу сміттєзвалищ України та мобільний додаток із функцією он-лайн сповіщення про виявлені сміттєзвалища. 

Додати інформацію про смітник може будь-який громадянин України, для чого необхідно зайти на сайт, зареєструватися і надіслати звернення. Також електронний сервіс включає мобільний додаток на базі кількох програмних систем, який дозволяє кожному громадянину України сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал Мінприроди. Отримана інформація оперативно опрацьовується модератором та наноситься на карту. 

У свою чергу, Мінприроди надсилає отриману інформацію до органів місцевої влади з вимогою їх ліквідувати. Кожен громадянин може побачити процес усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатками.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!