Новини

Повернутися до переліку новин

Закон про інфраструктуру для електромобілів вступив у силу

Окрім підвищення розміру мінімальної місячної зарплати (з 4173 грн до 4723 грн) і зростання податків для ФОП на спрощеній системі оподаткування, новий 2020 рік приніс українцям безліч інших змін. Одночасно з іншими 1 січня набув чинності закон №10405 про інфраструктуру для електромобілів, прийнятий ВРУ і підписаний президентом ще влітку минулого року.

Цей закон покликаний привести українське законодавство у сфері маркування транспортних засобів з електричним двигуном у відповідність з європейськими та світовими нормами, а також забезпечити належну підтримку для подальшого розвитку інфраструктури та мережі зарядних станцій для електромобілів.

Місця для паркування і зарядки електромобілів тепер повинні позначатися відповідними дорожніми знаками, а самі електричні машини тепер будуть виділятися зеленими номерними знаками (точніше, для них вводяться особливі номерні знаки з зеленим кольором шрифту замість звичного чорного).

Власників автомобілів, які працюють тільки на паливі, за парковку на місцях для електромобілів тепер штрафуватимуть на 340-510 гривень, а інспекторам з паркування надається право затримати авто порушника, в тому числі за допомогою евакуатора.

Залишається додати, що за 11 місяців 2019 року українці придбали майже 7000 електромобілів (більше 90% з них - старі машини). Статистики по сегменту електромобілів за весь 2019 рік поки немає, але можна накинути приблизно 700-800 машин за підсумками заключного місяця, з урахуванням показників попередніх двох місяців. В цілому в Україні на облік було поставлено майже 88,5 тис. Автомобілів за підсумками 2019 року, причому поставки нових авто в річному вираженні зросли на 8%.

Джерело: ITC.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!