Новини

Повернутися до переліку новин

Законопроект, який вирішує питання зарезервованих потужностей відновлюваної електроенергетики, схвалено Комітетом ВРУ з питань ЖКГ

28 лютого народні депутати України, члени Комітету ВРУ з питань ЖКГ одноголосно схвалили доопрацьований Держенергоефективності та Комітетом ВРУ ПЕК до другого читання законопроект № 6081, який дозволяє вирішити питання «резервування потужностей» відновлюваної електроенергетики.

На сьогодні із можливих 4,5 ГВт потужностей об’єктів відновлюваної електроенергетики вже зарезервовано 4,2 ГВт. На даний час з цих потужностей, на які видано технічні умови, побудовано лише 1,4 ГВт. Корінь проблеми – безстроковість технічних умов на приєднання об’єктів до мереж.

«Ідея законопроекту – обмежити строк дії технічних умов. У редакції законопроекту до першого читання цей термін становив 3 роки. Наразі під час доопрацювання законопроекту до другого читання прийнято рішення збільшити цей строк до 5 років», - повідомив Сергій Савчук, Голова Держенергоефективності, презентуючи законопроект на засіданні Комітету.

Таке рішення пов’язано із необхідністю врахування тривалості впровадження проектів з виробництва енергії з різних видів відновлюваних джерел енергії. Зокрема, для проектів вітроенергетики передбачено період для вимірювання вітропотенціалу (+1 рік) та проведення обов’язкових орнітологічних досліджень (+1 рік).

Прийняття цього законопроекту сприятиме: вивільненню резервних потужностей; завершенню будівництва об’єктів відновлюваної енергетики у визначені терміни; запобіганню спекуляції із безстроковими ТУ; подальшому залученню «зелених» інвестицій.

Комітет ВРУ з питань ЖКГ вирішив рекомендувати Парламенту прийняти законопроект у другому читанні.

Джерело: www.kmu.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!