Новини

Повернутися до переліку новин

Збереження біологічного та ландшафтного різноманіття. Можливості для України та виклики для бізнесу

Світова спільнота наголошує на збереженні біологічного та ландшафтного різноманіття.

По-перше,
20 травня 2020 р. Єврокомісія прийняла нову Стратегію ЄС із біорізноманіття до 2030 року і восьму програму дій на ЄС із біорізноманіття на 2021-2030 роки.

«Зробити природу знову здоровою – ключ до фізичного та психічного благополуччя суспільства», – наголосила президент Європейської комісії Урсула фон дер Лейен.

Основні завдання - збільшення мережі охоронюваних територій, виконання Плану відновлення природи ЄС (відновлення деградованих екосистем).

По-друге,
у 2021 році Єврокомісія запропонує спеціальну Лісову стратегію. Вона включатиме дорожню карту для посадки до 2030 року як мінімум 3-х мільярдів додаткових дерев при повному дотриманні екологічних принципів, розробить керівні принципи стосовно методів залісення і лісовідновлення, сприятливих для біорізноманіття, і методів лісівництва, наближених до природи. Також буде посилено контроль за усіма імпортованими на ринок ЄС товарами, що можуть мати негативний вплив на збереження лісів.

Для реалізації Стратегії буде залучатись 20 млрд євро щороку та 25% бюджету ЄС в галузі адаптації до змін клімату.

По-третє,
на конференції сторін Конвенції ООН про біологічне різноманіття (Китай, 2020 року) заплановано прийняти нову Глобальну стратегію збереження біологічного різноманіття.

Стратегічні завдання України у сфері збереження біорізноманіття - зменшення втрат біологічного та ландшафтного різноманіття, збереження та відновлення чисельності видів природної флори та фауни, зокрема, мігруючих видів тварин, середовищ їх існування, протидія незаконному обігу та торгівлі об’єктами дикої фауни і флори, збільшення та розширення територій природно-заповідного фонду.

Нова лісова політика ЄС вимагає перегляду стратегічних завдань у сфері охорони та невиснажливого використання лісових екосистем, негайного припинення хижацької вирубки лісів, запровадження сучасних принципів лісівництва.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!