Новини

Повернутися до переліку новин

Зелені проекти в Україні

16 березня команда «Екологія підприємства» разом з  Головою Держенергоефективності Сергієм Савчуком, Головою Регіональної торгової палати Края Височина Чеської Республіки, власником компанії «TTS Group» Ріхардом Горки та журналістами здійснили прес-тур на твердопаливну котельню птахокомплексу «Дніпровський» у с. Першотравневе Нікопольського району Дніпропетровської області.

Котельня потужністю 10 МВт працює на тюкованій соломі і дозволяє підприємству заміщувати до 3,5 млн м3 газу у рік.

«Сьогодні на 10 МВт котельні ми вчергове переконалися, що бізнес бачить вигоду у переході на альтернативне паливо. Скорочення споживання енергоресурсів, особливо газу, дозволяє зменшити собівартість виробленої продукції та підвищити конкурентоспроможність підприємства», - повідомив Сергій Савчук.

На котельні працюють два високоефективні котли, вироблені чеською компанією «TTS Group». Ця компанія входить до групи провідних європейських виробників обладнання для котелень та когенераційних установок на біомасі.

Як повідомив Ріхард Горки, компанія вбачає значний потенціал для виробництва енергії з біомаси в регіонах України та має намір розширювати свою діяльність. З цією метою минулої осені в рамках IX Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму, яке провело Агентство, компанія підписала протокол про співпрацю у сфері заміщення газу з Коростенською міською радою (Житомирська область).

«Ми робимо все можливе, щоб інвестори мали стимули встановлювати твердопаливні котельні та біоТЕЦ саме в Україні. Зокрема, їхній інтерес до таких проектів посилив впроваджений у березні минулого року стимулюючий тариф на тепло з відновлюваних джерел енергії», - наголосив Голова.

Крім цього, Держенергоефективності працює над новими змінами до законодавства у сфері біоенергетики – створенням конкурентного ринку твердого біопалива. Механізм, який розробляє Агентство разом із Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», Українсько-данським енергетичним центром та експертним середовищем, дозволить: створити прозорий ринок біопалива; сприяти зниженню цін на нього; вирішити проблеми забезпечення біопаливом генеруючих потужностей, що стрімко збільшуються.

У рамках прес-туру також відбувся семінар, на якому Голова Держенергоефективності Сергій Савчук разом із місцевою владою та бізнесом обговорили законодавчі особливості та практичні аспекти впровадження проектів  з відновлюваної енергетики, а також розглянули досвід та потенціал Дніпропетровщини у цій сфері.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!