Новини

Повернутися до переліку новин

Згідно з проектною документацією для прокладення газопроводу необхідно видалити об’єкти рослинного світу. Якими мають бути дії підприємства (зокрема, еколога)?

Цей блок журналу передбачає розгляд найгарячіших запитань, що щомісяця надходять на адресу редакції.

Запитання:
Підприємство планує перейти на газове опалення. Згідно з проектною документацією для прокладення газопроводу необхідно видалити об’єкти рослинного світу. Якими мають бути дії підприємства (зокрема, еколога) з видалення зелених насаджень?

Відповідь:
Однозначно відповісти на запитання важко, оскільки не зазначено, кому належить земельна ділянка, на якій розташовані об’єкти рослинного світу.
Алгоритм видалення зелених насаджень визначено Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 року № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».
Особливості знесення зелених насаджень при будівництві об’єктів врегульовано статтею 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Видалення зелених насаджень на підставі одного з документів, визначених частиною 1 статті 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (далі — Закон), до прийняття в експлуатацію об’єктів із закінченим будівництвом не потребує прийняття рішення компетентним органом (наприклад, у межах міста — виконавчим комітетом міської ради).

Статтею 34 Закону визначено:
Замовник має право виконувати будівельні роботи після:
1) подання замовником повідомлення про початок виконання будівельних робіт відповідному органу державного архітектурно-будівельного контролю — щодо об’єктів будівництва, які за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), та щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта та які не потребують отримання дозволу на виконання будівельних робіт згідно з переліком об’єктів будівництва, затвердженим Кабінетом Міністрів України. Форма повідомлення про початок виконання будівельних робіт та порядок його подання визначаються Кабінетом Міністрів України.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!