Новини

Повернутися до переліку новин

Зустріч експертів «Виробництво біопалива з біомаси міскантусу гігантського на територіях бувшої військової діяльності»

8 жовтня 2018 р. у м. Києві відбулася зустріч біоенергетичних експертів. Подія була ініційована групою НУБіП  з проекту НАТО Наука заради миру та безпеки № G4687 з метою обговорення експертами технологій перетворення біомаси міскантусу, вирощеного на територіях бувшої військової діяльності на тверде, рідке  та газоподібне біопаливо. Основні завдання та досягнення  проекту представили  його керівники: Валентина Підліснюк — професор університету Яна Євангеліста Пуркіне (Чехія) та Тетяна Стефановська —доцент Національного університету біоресурсів і природокористування ( Україна).

Було розглянуто три основні теми:
• Потреби в біомасі міскантусу для подальшого перетворення на тверде паливо
• Технічні та економічні аспекти перетворення біомаси міскантусу
• Нарощування потенціалу для перетворення біомаси міскантусу в енергію в Україні.

В зустрічі взяли участь експерти в галузі: виробництва біомаси, перетворення біомаси в пеллети та біогаз,  законодавчих аспектів альтернативної енергетики та економічної оцінки виробництва біомаси та її перетворення в енергію. Були запрошені потенційні кінцеві користувачі фітотехнологій із вирощуванням міскантусу, у тому числі колишні військові, які брали участь у війні на Сході України. На зустрічі також були присутні представники інвестиційної компанії «Промінвест». А також професори, аспіранти та молоді науковці НУБіП, які спеціалізуються в різних аспектах альтернативної енергетики.

Представлені для обговорення доповіді :
1. Виробництво міскантусу в  південному лісостепу Україні та підвищення  врожайності біомаси, фахівець з виробництва міскантусу, Валерій Катилевський.
2. Практичні аспекти перетворення міскантусу в тверді біопалива, експерт з переробки біомаси Володимир Бунецький.
3. Піроліз відходів біомаси та перетворення на  біогаз, експерт з альтернативної енергетики Ігор Вишняков
4. Економічні аспекти виробництва енергетичних культур для твердого та рідкого біопалива, економічний експерт Юлія Гальчинська.

Після кожного виступу була загальна дискусія. Учасники ознайомилися з сучасним станом українського законодавства щодо альтернативної енергетики, визначили загрози та труднощі в реалізації технологій перетворення біомаси в енергію. Кінцеві користувачі висловили свою точку зору на зміцнення потенціалу сектору, шляхів залучення малих підприємств та фермерських організацій до впровадження фітотехнологій із виробництвом біомаси енергетичних культуp з подальшою  конверсією біомаси на територіях колишньої військової діяльності.

Представники інвестиційного сектора представили ідею використання  біомаси на портативному блоці монтажу електроенергії, яка може бути корисною для українських військових сил на Сході України (цей регіон характеризується нестачею енергії). Учасники погодились продовжувати діалог та створити мережу постачальників енергії з міскантусу.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!