Новини

Повернутися до переліку новин

Global 100RE Ukraine: шлях до 100 % відновлюваних джерел енергії в Україні

24 вересня у Києві на Міжнародній конференції «ЕНЕРГІЯ З БІОМАСИ», що вже вп’ятнадцяте організовується Біоенергетичною Асоціацією України та щорічно об’єднує тих, кому цікаві теми біоенергетики і сталого розвитку, було проведено церемонію публічного представлення Громадської спілки Global 100RE Ukraine.

Що таке 100RE UA? Це найбільше громадське об’єднання асоціацій, компаній, експертів, лобістів та відповідальних політиків разом з громадянським суспільством поєднаних спільною метою та ідеями переходу України на 100 % відновлюваних джерел енергії. Під час церемонії було представлено цілі, місію та бачення Спілки, її засновників та окреслено заплановану діяльність.


Засновниками платформи Global 100 % RE Ukraine стали Офіс амбасадора відновлюваної енергії, Українська вітроенергетична асоціація, Біоенергетична асоціація України, Українська воднева рада, Асоціація сонячної енергетики України, Українська асоціація енергосервісних компаній, Центр розвитку Бессарабії, Інститут глобальних трансформацій, Професійна асоціація екологів України.

Створення платформи Global 100 % RE Ukraine — це найпотужніша спроба в Україні зробити економічну, енергетичну та екологічну політику свідомою. Global 100 % RE Ukraine — це в майбутньому найбільша концентрація зелених компаній, експертів, лобістів та відповідальних політиків разом з громадянським суспільством об'єднаних спільною метою та ідеями. Ми об’єднуємо економіку, екологію, енергетику та політику на благо людей задля підвищення довготривалості життя та загального комфорту.

«Наша мета — на 100 % чиста та доступна енергія для кожного. Ми розуміємо, що перехід до 100 % чистої енергії з відновлюваних джерел не буде легким і без широкої підтримки суспільства не відбудеться. Об’єднуючи зелені команди, які мають схожі цілі та принципи, ми пропагуємо філософію споживання чистої енергії та мотивуємо використання економічних механізмів для вирішення екологічних проблем. Кожна гривня вкладена у перехід до ВДЕ повернеться дешевшою енергією, чистішим довкіллям, зупиненням змін клімату, роками подовженого життя населення України», — зазначає голова правління Олександр Домбровький.

«Процес переходу українських підприємств на використання ВДЕ досить непростий і має багато перепон, але екотрансформацію не зупинити. Підтвердженням тому є безліч нових проектів, реалізованих протягом останніх кількох років», — зазначила у своєму виступі Президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок.

c

Руслана, амбасадор відновлюваної енергії — засновник та член правління Global 100 % RE у своєму емоційному привітанні запевнила учасників конференції: «Не формуючи культури нової енергії майбутнього, ми не зможемо зробити еволюцію! Ми робимо правильну справу. Я вірю в еволюцію світу. Я вірю в еволюцію України. Ми перейдемо на якісно інші показники, на інші відсотки та справді практичні речі. Вся моя діяльність, всі, хто колись допомагали мені у реалізації моїх творчих проектів по всьому світу, розвернулися в напрямку популяризації чистої енергії як основної ідеї майбутнього, як того, що треба втілювати прямо зараз і негайно. Вулиці хвилюються. Минулого тижня відбувся наймасштабніший страйк. Такого руху, як зараз, давно не було. Мені цікаві реальні прецеденти. І я буду робити з цього величезну історію. Я буду щаслива за кожен метр української землі, який стане чистим на 100 %. Адже це те, заради чого я залишила (тимчасово!) сцену. Для цього я сформувала свою програму. І це не лише моя програма та план.

s

Це програма нашої платформи Global 100 % RE Ukraine. Ця платформа створена спеціально для того, щоби займатися лобіюванням Renewable Energy в Україні. Це не просто “міжсобойчик”. Це величезна платформа і вона зробить свою справу. Ми не просто пролобіюємо, а втілимо в життя.Ми не просто віримо в це, а вже робимо. І я дуже хочу, щоби це вкладання часу і ресурсів, а головне надій, почало конвертуватися і повертатися у вигляді стабільної української валюти.

Можливо, ми зробимо енергію digital, тобто валютою. Можливо, ми створимо свої технології, свої опції, свої кооперації. І я вірю в це».

s

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!