Новини

Повернутися до переліку новин

Парламент ратифікував Нагойсько-Куала-Лумпурський додатковий протокол

Верховна Рада 273 голосами підтримала поданий Президентом України Володимиром Зеленським законопроєкт №0204 про ратифікацію Нагойсько-Куала-Лумпурського додаткового протоколу про відповідальність і відшкодування до Картахенського протоколу про біобезпеку. Він був підписаний нашою державою ще у 2011 році.

Ратифікація Протоколу необхідна для реалізації Україною Конвенції про біологічне різноманіття та Картахенського протоколу про біобезпеку до неї. 

“Безумовно, це вкрай важливе рішення Парламенту, яке допоможе Україні відновити втрачене біорізноманіття через терористичні дії росії. Війна продовжує завдавати нашій природі все більше й більше нищівних ударів. Тож нам треба вже моделювати та планувати її відновлення”, – прокоментував Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

За його словами, ратифікація Протоколу тепер дозволяє Україні діяти за міжнародними правилами та процедурами для відшкодування шкоди біорізноманіттю та здоров’ю людей, завданої негативним впливом ГМО.

Протокол застосовується у випадку завдання збитків у результаті транскордонного переміщення ГМО, призначених для використання в якості харчових продуктів або корму, переробки, у замкнених системах та умисного вивільнення у довкілля, а також до збитків, завданих в результаті неумисного та незаконного транскордонного переміщення ГМО. Не застосовується до збитків, завданих у результаті транскордонного переміщення ГМО, яке почалось до набрання чинності протоколу.

 

Джерело: Міндовкілля

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!