Новини

Повернутися до переліку новин

«Укренерго» приєднало до системи 1200 МВт об’єктів на відновлюваних джерелах енергії

НЕК «Укренерго» приєднало до системи обмеження 1200 МВт електростанцій, які виробляють електроенергію з відновлюваних джерел.

Про це повідомив директор з управління об’єднаної енергетичної системи України - головний диспетчер НЕК «Укренерго» Віталій Зайченко, передає expro.com.ua. 

«Процес (приєднання об’єктів ВДЕ до системи – ред.) рухається максимально можливими темпами, - сказав він. - Наразі приєднано 600 МВт відновлюваних джерел енергії, це мається на увазі заявок, які вони подають у системи обмеження, виходячи з 1200 МВт встановленої потужності».

Також він відмітив, що є великі затримки зі сторони станцій щодо виконання технічних вимог для приєднання до системи «Укренерго».

Системний оператор НЕК «Укренерго» 11 березня вперше в 2021 році застосував диспетчерське обмеження генерації з ВДЕ на 400 МВт через профіцит потужностей у енергосистемі. Також, 28 березня «Укренерго» обмежило у денний період альтернативну генерацію сумарно на 754 МВт.

Системний оператор повідомляв, що компенсації можуть бути надані лише для 254 МВт потужностей, що під’єднані до системи керування обмеженнями ВДЕ. Також для отримання компенсацій станція має бути обладнана відповідною телеметрією, надавати дані системному оператору та відповідально виконувати диспетчерські вказівки.

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!