Новини

Повернутися до переліку новин

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україні вже утворилося понад 670 тисяч тонн відходів руйнації

Про це на Форумі RWExpo “Управління відходами від руйнувань та реформа управління відходами” зазначила Євгенія Попович, директорка Департаменту цифрової трансформації, електронних публічних послуг та управління відходами Міндовкілля.

Вона наголосила на важливості реформи управління відходами для повоєнної відбудови та відновлення України й додала, що реформа галузі зараз є одним із пріоритетних напрямків діяльності Міндовкілля.

“Ми розробили інформаційну систему управління відходами й плідно співпрацюємо із Мінінфраструктури якраз у царині управління відходами руйнувань. Наразі вже є багато проєктів з їх переробки. Такі відходи використовуються переважно для підсипки доріг. Відходів руйнувань по всій Україні вже утворилося понад 670 тисяч тонн і ми маємо розуміти та планувати, де і як ефективно їх використати”, – сказала Євгенія Попович.

Відходи від руйнувань, які утворюються внаслідок воєнних дій, завдають непоправної шкоди українському довкіллю, забруднюють воду, ґрунти, повітря.

За даними обласних військових адміністрацій, станом на 31.10.2023, найбільша кількість відходів від руйнувань фіксується у Київській, Херсонській, Харківській, Миколаївській, Донецькій та Запорізькій областях. Для ефективного управління такими відходами й зменшення їхнього впливу на довкілля та людей, розроблені необхідні нормативно-правові акти. Так, минулого року Уряд затвердив Порядок поводження із відходами, що утворились у зв’язку з руйнуванням будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій.

Рециклювання таких відходів, можливості їх використання для відбудови міст, містечок та доріг, а також розробка ефективних планів управління відходами на регіональному та місцевому рівнях, впровадження системи розширеної відповідальності виробника, досвід дієвих практик управління відходами – такими були основні теми Форуму, який об’єднав під одним дахом урядовців, представників органів місцевого самоврядування, підприємців та громадськість.

 

Джерело: Міндовкілля

Також читайте:

Чи порушують утворювачі відходів ст. 27 Закону України «Про управління відходами», оскільки відсутні вказівки стосовно дій та перехідний період для передачі відходів організаціям, які мають ліцензію на управління небезпечними відходами?

Відповідно до Закону України «Про управління відходами» вторинна сировина є побічним продуктом або не небезпечними відходами?”

Згідно з новим Законом України «Про управління відходами», чи можемо ми далі вважати побутовими відходами: відходи паперу, картону (ящики картонні), пластику, фольги та ін.?”

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!