Новини

Повернутися до переліку новин

Як відновлює екосистему індустріальна Дніпропетровщина?

Оскільки Дніпропетровщина має чимало промислових підприємств-забруднювачів, питання озеленення та відновлення лісів стоїть дуже гостро. 

Для цього у регіоні у 2021 році вже засадили 1,1 мільйонів молодих саджанців на території площею 200 га, загалом в планах на цей рік засадити 332 га 1,5 млн дерев.

Зокрема, у цьому році садили переважно дуб, сосну, білу акацію. Тільки під час одного дня на Обухівщині у Миколаївському лісі посадили 20 тисяч сіянців на спеціально підготовленій ділянці 3 га. До озеленення долучали представників влади, школярів, активістів та інших.

Крім цього, масштабне озеленення у цьому році відбувається також на територіях Дніпровського, Верхньодніпровського, Марганецького, Новомосковського, Павлоградського, Криворізького, Васильківського, Петриківського лісгоспів на придатних земельних ділянках.

До того ж, у цьому році у Дніпрі до акції озеленення долучилися представниці Жіночого комітету при Регіональній раді підприємців та облдержадміністрації. В ході акції кілька десятками дерев, кущів та квітів озеленили територію одного з терцентрів Індустріального району Дніпра.

«При Дніпропетровській ОДА працює Рада підприємців. Її Жіночий комітет долучився до акції з озеленення. У такий спосіб спрямовуємо бізнес на підтримку соціальних проєктів», – повідомила начальниця управління департаменту економрозвитку облдержадміністрації Світлана Лагутенко.

«Головна мета акції – об’єднувати. Зустріч провели у терцентрі не випадково. Хочемо привернути увагу бізнесу до соціального підприємництва. Аби спільними зусиллями змінювати на краще життя людей», – сказала начальниця відділу департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Алла Кефель.

«Місія терцентру – зробити так, щоб людина не відчувала себе самотньо. Ми не просто висадили саджанці – зробили добру справу для літніх людей. Карантин закінчиться, повернуться відвідувачі – і їх зустріне квітучий сад», – окреслила голова Жіночого комітету при Регіональній раді підприємців Людмила Малишева.

«Висадили 45 дерев, 30 квітів, 20 кущів. Зокрема – клени, барбарис та жасмин. А ще – мальви», – розповіла заступниця директора відділу терцентру Вікторія Бабанська.

Прес-служба Ecobusines Group
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!