Новини

Повернутися до переліку новин

Зміни в дозвільній системі: інтегрований дозвіл на промислові відходи

В Україні запрацює інтегрований дозвіл на промислові відходи європейського зразка.

Світлана Сушко, експерт з команди підтримки реформ Мінприроди, презентує на Всеукраїнському ECOFORUM-2019 у Львові 21 червня важливі рішення щодо промислових підприємств-забруднювачів.

Вона розповість про напрацювання щодо реформи дозвільної системи в рамках імплементації Директиви 2010/75/ЄС про промислове забруднення. Сфера дії Директиви охоплює галузі енергетики, виробництва та обробки металів, гірничовидобувної та хімічної промисловості, утилізації відходів та деяких інших видів діяльності.

«Новий інтегрований дозвіл видаватиметься для установок, які чинять найбільший вплив на довкілля. Дозвіл передбачає комплексний підхід до підприємства і здійснення оцінки його впливу на всі компоненти довкілля. Він об’єднуватиме ті дозволи, які на сьогодні покривають управління відходами, спеціальне водокористування і дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними установками, джерелами», — зазначає Світлана Сушко.

Для бізнесу це означає зменшення кількості дозволів в сфері охорони навколишнього природного середовища для великих підприємств, відповідно менше бюрократії та мінімізація корупційних ризиків. Для громадськості — це доступ до відкритої інформації та даних моніторингу. Для країни в цілому — це удосконалення механізму для зменшення промислового забруднення завдяки чітким вимогам та системному, комплексному підходу.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!