Статті

Повернутися до переліку cтатей
АПК

Як зберегти родючість українських ґрунтів? Особливості застосування органічних добрив

За роки незалежності України форми та способи господарювання негативно позначилася на родючості ґрунтів. Розвинений агропромисловий сектор потребує значних обсягів добрив, і, як свідчить практика, хоча органічні добрива діють на рослину повільніше, але протягом тривалого періоду, та є суттєво безпечнішим за мінеральні.

Про переваги та особливості застосування органічних добрив дізнаємося на прикладі успішного досвіду підприємства «Зернопродукт МХП».

Ще кілька десятиліть тому ніхто не піддавав сумніву той факт, що найкращим генератором урожайності рослин є органічні добрива. Сировиною для них був гній, якого вистачало для господарств, адже прямо посеред сіл добробутом і достатком «пахли» свиноферми та корівники. І рідко де можна було побачити сільський двір, по якому не бігали б кури: яйця і м’ясо — до столу, а послід — за сарай чи під город, щоб «визрів» у добриво, яке потім піде у кожну ямку до картоплі — тоді точно буде хороший урожай! Але згодом хімія витіснила органіку. При цьому всі хочуть екологічно чистих продуктів та щоб земля не виснажувалася. І щоб — ніякого запаху!

За останні 100 років українські чорноземи втратили половину свого гумусу – основного родючого компонента. Відповідно, зменшується природна родючість ґрунту.

...
Читати повністю

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!