Статті

Повернутися до переліку cтатей
Цікаве

Зелена планета з МХП: в селах висадили понад 11 тисяч дерев

На початку весни Благодійний фонд «МХП-Громаді» оголосив Всеукраїнську екологічну акцію з озеленення сільських територій «Зелена планета з МХП».   Таким чином планувалося висадити близько 20 000 саджанців на території присутності підприємств Групи МХП — а це 15 областей та близько 800 громад країни! Вперше Благодійний фонд організував масову висадку дерев рік тому, у межах всеукраїнської екологічної акції  «Висади свої горіхи» було висаджено понад 5 тисяч саджанців горіха волоського.

На жаль, епідемія коронавірусу та запроваджений через неї карантин внесли свої корективи і проєктів далося втілити лише частково. Але навіть за таких складних умов вдалося висадити близько 30% саджанців і залучити до цього процессу понад п’ять тисяч небайдужих представників громад, місцевого бізнесу, багато громадських організацій, керівництво сільрад і ОТГ — працювала величезна дружня команда однодумців! Звичайно,  під час висаджування  дерев всі вони дотримувалися встановлених санітарно-епідеміологічних вимог на час карантину в Україні. 

На обраних місцях, де у подальшому з’являться алеї та сквери, для массового відпочинку жителів сіл та невеликих містечок  висаджували сосни, ялини, туї, ялівці, липи, дуби, фундук, вишні, яблуні, черешні та іншівиди дерев.

За словами директорки Благодійного фонду «МХП - Громаді» Тетяни Волочай, екологічна ініціатива набула широкого масштабу, зважаючи на актуальність озеленення всієї планети.

«Зелена планета з МХП» —  це проєкт тривалої дії, оскільки передбачає подальшу розбудову місць відпочинку поблизу тих саджанців, які висадили цього року, а відповідно і створення додаткових  зон  для дітей та їх родин, —  зауважує Тетяна Волочай. — Я вбачаю у цьому проєкті й цінну освітню складову, бо люди, згуртувавшись навколо висаджування дерев, навчаються цінувати спільнозроблену роботу, берегти те, що вони разом облаштували. Також після того, як вони дали життя цілим алеям чи скверам, навряд чи хтось із них у майбутньому наважиться вирубувати ліс чи нівечити зелені насадження у своєму селі чи десь інде. Саме з таким ставленням ми зможемо разом відновити нашу чудову українську природу.

Масове озеленення, за результатами останніх досліджень науковців, —  найдоступніший та один із найефективніших способів боротьби зі змінами клімату. Широке ж залучення до цього процесу громад допомагає у формуванні екологічної свідомості людей та більш бережливого ставлення до нашої природи.

На думку заступника голови правління МХП з корпоративної соціальної відповідальності  Ігоря Лещенка, екологічні проєкти покликані насамперед трансформувати свідомість людей, щоб в майбутньому вони могли самі показувати приклад відповідального ставлення до довкілля своїм дітям і внукам.  

—  «Зелена планета з МХП» — яскравий приклад партнерства, коли населення стає активним учасником соціальних проєктів. Відзначу, що для участі у конкурсі громадам необхідно було докласти чималих зусиль — сформувати заявки, вирішити організаційні питання, поінформувати та долучити до акції велику кількість людей. В результаті проєкт довів свою важливість і буде мати продовження, — пояснює Ігор Лещенко. —  Завдяки цій та наступним екологічним акціям від МХП у селах поступово з’являтимуться сквери і зелені зони для відпочинку. Головне ж, зміниться свідомість людей, які після безпосереднього висаджування дерев або участі в наших екофестивалях по-новому оцінять важливість збереження та відновлення природи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!