Новини

Повернутися до переліку новин

+1 крок до дерегуляції: підприємствам, що отримують дозвіл на викиди, більше не потрібно витрачати час на дублювання інформації

Відтепер суб’єкти господарювання для отримання дозволу на викиди замість двох документів розроблятимуть лише один – без втрати важливих для держави і громадськості даних.

Міндовкілля затвердило нову Інструкцію про вимоги до оформлення документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Відповідний наказ відомства від 27.06.2023 № 448, зареєстрований у Міністерстві юстиції 23 серпня 2023 року за № 1475/40531.

Ним встановлено нові вимоги до оформлення та змісту розділів документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів. А також скасовано:

  • Інструкцію про зміст та порядок складання звіту проведення інвентаризації викидів забруднюючих речовин. Ця інструкція була затверджена ще Міністерством охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України 28 років тому;
  • Інструкцію про вимоги до оформлення документів, для отримання дозволу на викиди, яка діяла в Україні більше 17 років.

Що змінюється на практиці?

  • підприємствам більше не потрібно розробляти звіт про проведення інвентаризації викидів забруднюючих речовин. Така інформація міститиметься лише в  обґрунтуванні обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря;
  • це значно заощадить час та ресурси, адже звіти про проведення інвентаризації викидів інколи містили понад 1000 сторінок. А далі дані з них дублювалися ще й в інших документах, які подавав бізнес для отримання дозволу. 

Наразі впорядковуємо адміністративні процедури, робимо їх прозорими та зручними  – із збереженням балансу між економічною діяльністю та захистом довкілля. 

 

Джерело: Міндовкілля

Також дізнавайтеся про загальні умови щодо здійснення викидів із матеріалу "Отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин".

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!