Новини

Повернутися до переліку новин

30 березня — Година Землі

Всесвітня кампанія Година Землі 2019 відбудеться у суботу 30 березня 2019 року о 20:30 год. Люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину, щоб показати необхідність об’єднаних дій людей збереження природи нашої Планети.

Годину Землі було започатковано у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії, з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році акція поширилась світом, у ній взяли участь понад 50 мільйонів осіб у 35 країнах світу. Україна приєдналась до всесвітньої кампанії у 2009 році.

Мета Години Землі: привернути увагу кожної особистості, кожної організації, кожної спільноти – свідомих і соціально відповідальних громадян до екологічних проблем нашої Планети, закликавши жителів до активних дій з боротьби щодо марнотратного споживання природних ресурсів. Година Землі – це всесвітній заклик до дій!

Чому варто взяти участь в «Годині Землі»?

Попри те, що акція має символічний характер, це — абсолютно реальний заклик  людству. За даними Всесвітнього фонду дикої природи, якщо ми не будемо нічого змінювати, то «ера загального споживання» і байдужість до навколишнього середовища можуть призвести в 2050 році до нестачі їжі (адже третину продуктів людина просто викидає), до зникнення цінних видів деревини і риби, а також до постійних посух і повеней.

Звичайно, такий сценарій — не кінець світу. Вчені вже пропонують замість риби їсти медуз і ходити по вулиці в респіраторній масці. Але чи будуть такі умови комфортні нам і майбутнім поколінням? При цьому варто врахувати прогнози ООН, згідно з якими через тридцять років на Землі житиме більш як дев'ять мільярдів чоловік (тобто населення планети збільшиться на третину).

Що може змінити відключення світла всього на годину?

Надзвичайно, проте майже 70% всього навантаження на планету доводиться на звичайні домогосподарства. При цьому «екологічний слід» кожної людини постійно збільшується - ми регулярно купуємо продукти в пластиковій упаковці, нераціонально витрачаємо воду та їздимо до магазину на автомобілі, посилюючи тим самим парниковий ефект. Тому в середині XXI століття для світу в цілому вчені прогнозують зростання частоти аномальних температур і опадів у 2-3 рази.

Навіть при вдалому розвитку подій до 2050 року від кліматичних проблем, пов'язаних з водою (посухи, опустелювання, повені, шторми, підтоплення низинних територій), будуть страждати 300-500 мільйонів чоловік, а при несприятливому розвитку подій - 3 мільярди (а це кожен третій до 2050 року).

 

 

Закликаємо 30 березня 2019 року о 20:30 взяти участь у кампанії Година Землі-2019 та вимкнути світло і прилади, що не є суттєво важливими, на одну годину, адже це сприятиме як збереженню довкілля, так і підвищенню іміджу України у світі.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!