Новини

Повернутися до переліку новин

31 жовтня – Міжнародний день Чорного моря

Святкування Міжнародного дня Чорного моря започатковано як громадсько-політична акція з нагоди ухвалення Конференцією міністрів довкілля, що відбулася 30-31 жовтня 1996 року у м. Стамбулі, Туреччина за участю представників Республіки Болгарії, Грузії. Румунії, Російської Федерації, Республіки Туреччини та України Стратегічного плану дій для відновлення і захисту Чорного моря. Відтоді, країни – учасниці Конвенції про захист Чорного моря від забруднення відзначають Міжнародний день Чорного моря щорічно.

 Знаковою подією цього року стало відзначення 20-ї річниці з нагоди підписання Міністерської декларації щодо Чорного моря, яке відбулось під час наради міністрів довкілля Причорноморських країн, присвяченій захисту морського середовища, 7 квітня 1993 року в м. Одесі, Україна.

Україна відіграє провідну роль у процесі формування регіональної політики щодо Чорного моря та бере активну участь у діяльності керівного органу Конвенції про захист Чорного моря від забруднення (Бухарест, 1992) – Комісії із захисту Чорного моря від забруднення, представлена у складі консультативних, робочих та допоміжних органів цієї Комісії.

Відзначаючи нагальність збереження природної спадщини для майбутнього і прийдешніх поколінь, Міністерство екології та природних ресурсів України зазначає, що чисте Чорне море – це не лише запорука сталого соціально-економічного розвитку усього Чорноморського регіону, а й добробут мільйонів людей.

Міністерству екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!