Новини

Повернутися до переліку новин

5 років забруднення: Придніпровська ТЕС ухиляється від вимог екозахисників

Один із головних забруднювачів Дніпропетровищини – Придніпровська ТЕС ухиляється від екологічних вимог, що покликані мінімізувати шкоду від її діяльності. Про це повідомляє Дніпроград зі слів екозахисників.

Екоактивістка Ірина Черниш розповіла, що активісти Дніпра вже декілька років займаються проблемою забруднення навколишнього середовища Придніпровською ТЕС.

«У 2012-му році електростанція зобов’язалась виконати низку екологічних вимог, проте керівництво електростанції досі ухилялося від їх виконання», - зауважила вона, - «Придніпровська ТЕС є головним забруднювачем нашого міста та входить до п’ятірки головних забруднювачів Дніпропетровщини».

29 березня відбулися громадські слухання, де був розглянутий ряд питань та вимог до електростанції стосовно забруднення навколишнього середовища. По-перше, було прийняте рішення на встановлення двох електрофільтрів, які фактично будуть обслуговувати три електроблоки, оскільки два електроблоки будуть реформовані і їх викиди  йтимуть до однієї труби.

Другою темою був неперервний моніторинг того, що відбувається на санітарній зоні і безпосередньо в трубах.

«Моніторинг необхідний для того, щоб ми могли переконатися, що електрофільтри дійсно стоять і виконують свою функцію. Тобто при перевірці буде виявлено чи змінилися параметри навколишнього середовища на краще і чи є повітря, яким дихають люди, чистішим. Тому моніторинг є обов’язковою вимогою», - розповів активіст Павло Ткаченко.

Останньою темою слухання була утилізацію викидів. Активісти висунули вимогу, що Придніпровська ТЕС повинна розпочати утилізацію викидів, які накопичилися на території області за довгий час функціонування станції. Також ТЕС повинна висаджувати кожен рік по тисячі дерев по периметру сховища їх викидів для того щоб вони не забруднювали пилом оточуючу територію. Проте поки що Придніпровська ТЕС згодна на 300 дерев.

Павло Ткаченко зауважив, що проблема забруднення електростанцією навколишнього середовища є надзвичайно серйозною, оскільки на території України відбувається велика кількість смертей та захворювань саме через викиди Придніпровської ТЕС.

Раніше повідомлялося, що екоінспекція підтвердила шкоду від Придніпровської ТЕС.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!