Новини

Повернутися до переліку новин

АГРОЕКОЛОГІЯ: потепління законодавчого клімату?

Про розвиток використання органічних відходів та очищення каналізаційних стоків в сільській місцевості

На замовлення екологів агросфери розпочинаємо серію публікацій з агроекології, яка буде актуальною і для колег інших галузей, адже екологія — це не окрема галузь, а складова частина всіх сфер життя. Ми готуємо також практичну конференцію в межах виставки «АгроКомплекс — 2017» — «ЕКОtransformation: АПК. Законодавчі зміни, технології. Найкращий досвід», де 2 листопада «вживу» обговоримо практичний аспект (дізнайтеся більше — (044) 568-5138, 507-2227).

Законодавство

Земельним кодексом України, зокрема статтею 23, передбачено, що землі сільськогосподарського призначення визначені як пріоритетні. А із цього випливає, що їх використанню та охороні має приділятися особливе значення. Проте в цій галузі існує ціла низка інституційних проблем.

Проблеми

1. Часта зміна повноважень міністерств та інших центральних органів виконавчої влади щодо державного нагляду (контролю) за цим стратегічним ресурсом перешкоджає ефективному управлінню в цій галузі.
2. Часта ліквідація центральних органів виконавчої влади щодо управління та державного нагляду (контролю) за земельними ресурсами поглиблює кризу. Ліквідація Державної земельної інспекції та створення Сільськогосподарської інспекції, яка знову-таки ліквідована, — ось класичний приклад містечкового управління в цій галузі.
Заяви уряду про створення єдиного Державного органу у сфері державного нагляду (контролю), схоже, далекі від реальності, враховуючи останні зміни, внесені до Законів України «Про охорону земель» від 19 червня 2003 року № 962-IV, «Про державний контроль за використанням та охороною земель» від 19 червня 2003 року № 963-IV, згідно з якими повноваження щодо контролю за цим ресурсом залишено за Держгеокадастром України.
3. Розмиті повноваження Державної екологічної інспекції України та Держгеокадастру України та їх дублювання не надають оптимізму для швидкого вирішення зазначених питань.

Подробиці – у № 10 журналу «Екологія підприємства».

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!