Новини

Повернутися до переліку новин

Активісти виступають проти будівництва ТЕЦ у Переяславі

Активістка із Переяслава Тетяна Попова повідомила, що у місті планується будівництво теплоелектроцентралі попри протести з боку місцевих жителів.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Тамари Попової у Facebook.

"З метою недопущення заподіяння шкоди здоров'ю людей та забруднення навколишнього середовища, ми зобов'язані бути активними та з'явитися на сесію міськради 25.05.2017року до 10:00 години з метою демонстрації міській владі активної позиції громади міста Переяслава, тим самим нагадати меру міста Тарасу Костіну, його слухняній частині депутатів та апарату міської ради в цілому, чиї інтереси вони повинні захищати і відстоювати!", - йдеться у повідомленні.

"Наше місто є одним із центрів культурної та національної спадщини України. Ні татаро-монгольске нашестя, ні поляки не змогли знищити цю перлину України, осередок козацького руху!", - розповіла Тетяна Попова.

"З'явилося ТОВ "Енергопромислова група "Енергопромтранс", на чолі з Куковальським О.В., який бажає з нашого екологічно чистого міста зробити забруднену промзону. Воно будує ТЕЦ на біомасі за адресою вул. Героїв Дніпра, 38а/1. Це територія бувшої "Сільгосптехніки", поряд з житловими будинками, тобто прямо в місті!", - зазначається у повідомленні.

"Якщо запрацює ТЕЦ, то, зі слів доповідача на сесії міськради, виконавчого директора ТОВ "Енергопромислової групи "Енергопромтранс" Андрія Мілюти, вона щодоби буде споживати 72 кубометри цієї самої біомаси. Біомасою слугуватиме сухостій з навколишніх лісів та суха городина, це теж зі слів цього ж таки доповідача?", - повідомляється на сторінці.

"Питання до вас, люди: на скільки вистачить валежника та сухої городини для потреб цієї ТЕЦ в місті Переяславі-Хмельницькому? А що буде далі? Наші ліси? Чорнобильські ліси? Міське сміття? Що саме буде паливом для цієї ТЕЦ?", - зазначила Тетяна Попова.

"Місто знаходиться в низині, тому викиди сажі, вуглецю, діоксиду азоту, оксиду азоту, та інших шкідливих речовин у великій кількості будуть в наших з вами легенях, в легенях наших з вами дітей. Якими будуть народжуватися діти? Чи будуть вони взагалі народжуватися? Громадо, чи потрібний нам цей полігон?", - повідомляється на сторінці.

"Це питання обговорювалося у 2016 році 24 травня на громадських слуханнях. Громада висловила рішучий протест щодо будівництва ТЕЦ в місті Переяславі-Хмельницькому. 90% присутніх проголосували проти будівництва, є протокол цих громадських слухань. До сесії міськради 30 червня 2016 року проти будівництва ТЕЦ було зібрано більше 4000 підписів жителів міста, також є рішення сесії міськради від 30 червня 2016 року про заборону будівництва ТЕЦ на біомасі за адресою вул. Героїв Дніпра, 38а/1…", - зазначається у повідомленні.

"Та Куковальського О.В. це зовсім не бентежить… Далі ще цікавіше – повністю ігноруючи волевиявлення жителів міста, в жовтні 2016 року ТОВ "Енергопромислова група "Енергопромтранс", на чолі з Куковальським О.В., якимось чином, добуває таки дозвіл на будівництво ТЕЦ", - повідомляє Тамара Попова.

"Прикрість ситуації ще й в тому, що цьому свавіллю сприяє апарат міської ради на чолі з мером міста Тарасом Костіним та значна частина депутатів міської ради. "Народні обранці", а народ їм, вибачте, до лампочки. До них має бути почуття довіри, а вони своїми діями заслуговують на огиду і презирство містян", - зазначається у повідомленні.

"З метою недопущення заподіяння шкоди здоров'ю людей та забруднення довколишнього середовища, ми зобов'язані бути активними та з'явитися на сесію міськради 25.05.2017 року до 10:00 з метою демонстрації міській владі активної позиції громади міста Переяслава-Хмельницького, тим самим нагадати меру міста Тарасу Костіну, його слухняній частині депутатів та апарату міської ради в цілому чиї інтереси вони повинні захищати і відстоювати!", - йдеться у повідомленні.

Джерело: econews.bei.org.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!