Новини

Повернутися до переліку новин

Аналізуємо акти перевірок та рішення судів. ЩО ЦЕ ДАЛО ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ДОВКІЛЛЯ?

Неодноразово трапляються випадки, коли суб’єкти господарювання, не згодні з наданим ДЕІ приписом про порушення, звертаються до суду для його оскарження. Пропонуємо на прикладі реальної судової справи розглянути найбільш характерні пункти припису та проаналізувати висунуті вимоги і позицію суду. З етичних міркувань назви суб’єктів господарювання та інспекції змінені.

Стартовою точкою реформи екологічного контролю можна вважати 31 травня 2017 року, коли Уряд схвалив Концепцію реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища.

З того часу багато води сплинуло, зроблено багато гучних заяв, змінювалося керівництво Державної екологічної інспекції України. Наразі у Верховній Раді зареєстровано 3 законопроєкти, які покликані змінити систему державного екологічного контролю: № 3091, № 3091-1 та № 3417. Проте представників бізнесу не влаштовує жоден з них. І поки тривають пустопорожні розмови, екологічна ситуація в державі тільки погіршується.

Бізнес закликає врешті створити ефективний державний орган, який би здійснював неупереджений та якісний державний контроль. Це допоможе не лише покращити умови для ведення бізнесу в Україні, але й сприятиме дієвому захисту довкілля.

Як працюють деякі контролюючі органи сьогодні, та що це дає для покращення навколишнього природного середовища? Проаналізуємо на прикладі судового рішення, яке набрало чинності.

Аналізуємо акти перевірок та рішення судів. 

Матеріал опубліковано частково! Повний аналіз актів перевірок та рішення судів — в журналі №2, 2021 «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!