Новини

Повернутися до переліку новин

Андрій Мохник провів робочу зустріч із представниками Бюро глобальних енергетичних ресурсів Держдепартаменту США

6 травня 2014 року відбулася зустріч Міністра екології та природних ресурсів України Андрія Мохника з Головою Бюро глобальних енергетичних ресурсів Державного Департаменту США Карлосом Паскуалем, Директором відділу Полом Хупером та керівником програм Джо Фуґуіредом.

Сторони обговорили стан та перспективи розвитку регуляторно-нормативної бази в царині розвідки та видобутку вуглеводневих ресурсів з нетрадиційних джерел в Україні, а також перспектив подальшої співпраці між урядами США та України.

Андрій Мохник наголосив на необхідності гарантування екологічної безпеки при організації в Україні видобутку вуглеводнів. Український міністр підкреслив, що екологічна складова є одним з ключових елементів національної безпеки будь-якої держави.

«Питання енергетичної незалежності нині стало особливо важливим для нашої країни, враховуючи, як розвиваються взаємини України з Російською Федерацією. Вже відбулося декілька нарад під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, до роботи яких були залучені представники різних міністерств. Одним із рішень останньої наради було створення робочої групи, до складу якої увійдуть представники різних відомств, щодо опрацювання питання видобутку вуглеводнів. Також проаналізовано різні форми співпраці, серед яких найбільш ефективними визнано угоди про розподіл продукції або продаж певних ліцензій з аукціону», – зазначив Міністр.

Своєю чергою, Карлос Паскуаль наголосив: уряд США зацікавлений у співпраці з Україною та готовий сприяти їй у рамках виконання Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного між двома країнами 2011 року. При цьому американський колега зауважив на необхідності використання нових технологій на об’єктах, що вже працюють, з метою підвищення національної екологічної безпеки. Представник американської сторони також запропонував організувати навчання експертів з обговорюваних на зустрічі питань.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!