Новини

Повернутися до переліку новин

АНДРІЙ МОХНИК ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКАМИ СЛУЖБ ГЕОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ США ТА КАНАДИ

11 вересня 2014 року в Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулася робоча зустріч із представниками служб геологічних досліджень США та Канади і Посольства США в Україні. Під час зустрічі сторони обговорювали проекти  можливої співпраці та допомоги в царині розробки запасів сланцевого газу в Україні.

Андрій Мохник висловив вдячність за підтримку, що її демонструють уряди США та Канади у зв’язку із ситуацією на сході України та в окупованому Росією Криму: «Україна послідовно та рішуче стала на шлях розбудови демократичних цінностей, свідченням чого була Революція гідності. Для реалізації цього шляху та на тлі зухвалої агресії з боку Російської Федерації єдиним правильним виходом для України є нарощування економічного потенціалу та зміцнення енергетичної безпеки держави як неодмінної складової розвитку економіки. Залежність від імпорту природного газу є однією з основних проблем для нашої країни. Саме тому було вирішено провести сьогоднішню зустріч, аби разом визначити спільні кроки й залучити передовий досвід у розробці традиційних та нетрадиційних джерел газу».

Зі свого боку, представники служби геологічних досліджень США та Канади висловили бажання співпрацювати з Державною службою геології та надр України, яку координує безпосередньо Мінприроди.

Другим важливим питанням було обговорення надзвичайних ситуацій гідрологічного характеру (паводків та повеней), що призводять до людських жертв та великих матеріальних збитків. З метою мінімізації ризиків Держводагентство реалізує заходи протипаводкового захисту, передбачені Загальнодержавною цільовою програмою розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року. Триває також запровадження сучасних геоінформаційних технологій для покращення рівня прогнозованості повеней.

Наприкінці зустрічі учасники висловили готовність до співробітництва з іноземними інвесторами  для реалізації спільних проектів в Україні.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!