Новини

Повернутися до переліку новин

Австралійське місто повністю відмовиться від пластикових контейнерів і посуду

Міська рада міста Хобарт в Австралії днями прийняла рішення про припинення використання пластикових контейнерів і посуду до 2020 року. Замість них ресторани і супермаркети міста мають користуватися виробами з картону, крохмалю або бамбука, які можна потім перетворити на компост, пише The New York Times.

Цей крок є наслідком заборони використання тонких поліетиленових пакетів в Тасманії, яка була прийнята в 2013 році. Тим часом, по всьому світу поширюються ініціативи щодо заборони використання пластику. Так, у 2020 році у Франції набуває чинності закон, що забороняє використання пластикового посуду за винятком виробів з біопластику, а Лос-Анджелес розглядає можливість заборони пінопласту. 

«По всьому світу люди починають розуміти, що ми створили катастрофу з кількістю використовуваного пластику. Він забруднює навколишнє середовище і у нас не так багато часу, щоб приступити від слів до дій, – зазначив доцент Мельбурнського технологічного університету (RMIT) Марк Осборн. – Немає ринку для всього цього пластику. Китай вже заявив, що не збирається приймати відходи з інших країн. Тому ми маємо вирішити, як поводитися з власними відходами. І найголовніше, що ми можемо зробити, це уникнути їх».

Величезна кількість пластику в кінцевому рахунку потрапляє в річки і океани. Пластикові пакети і контейнери розпадаються на невеликі частинки, які можуть вживати птахи і риби. Як зазначає Марк Осборн, рішення невеликого австралійського міста «це крапля в океані», але Хобарт показує приклад для інших міст. 

Власники ресторанів і супермаркетів переконані, що їхні клієнти позитивно сприймуть зміни і будуть готові навіть доплатити за екологічну упаковку, розуміючи, що це допоможе покращити стан навколишнього середовища.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!