Новини

Повернутися до переліку новин

Білоруський архітектор поділився своєю думкою щодо запровадження енергоефективності будівель в Україні

Архітектор Олександр Кучерявий із Білорусі займається «зеленою» архітектурою і переконаний, що технології, які поширені в Данії, Канаді, Чехії, Німеччини, Італії та Франції можна застосувати і в українських реаліях.

Ще в студентські роки Олександр захопився темою енергозбереження. Під час навчання на 2-му курсі Білоруського національного технічного університету він усвідомив ступінь відповідальності архітектора, адже 40% всієї світової енергії споживають будівлі.

«Сучасне житло – це в першу чергу комфорт, мінімум енергоресурсів на досягнення максимального комфорту і утримання будинку та, звичайно ж, безпека для екології і нашого здоров'я», ‒ зауважує архітектор.

Головними тенденціями в сучасній архітектурі Олександр вважає комфорт, енергоефективність, екологічність. Мінімум затрат, максимум ефективності. Ще одна тенденція – міждисциплінарність, адже все інноваційне створюється завдяки синтезу і синергії різних дисциплін. «Світом правлять інновації, технології, альтернативна енергетика», ‒ наголошує Олександр.

На думку чоловіка, найближчим часом архітектура сама підлаштовуватиметься під потреби людей і вирішуватиме їхні проблеми.

Зокрема, Олександр зауважив, що Україна потрібні не технології ‒ це всього лише засоби, а нове бачення і мислення, яке дозволить адаптувати або розробити свої технології, вирішальні наші проблеми. Архітектор вважає, що не всі технології, що успішно працюють на Заході, будуть ефективними в Україні. Тому пропонує починати з проектування, визначати цілі, які ставить архітектор і замовник при розробці будівлі.

Олександр переконаний, що найдієвіший метод, що допоможе привчити українців до економії, це зростання тарифів. «Два роки тому більшість українців навіть не чули про теплові насоси і вентиляцію з рекуперацією тепла. А зараз це входить до базової комплектація будь-якого проекту», ‒ пояснює чоловік.

Про проектування енергоефективних будівель читайте вже в № 8, 2017 журналу «Екологія підприємства».

 

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!