Новини

Повернутися до переліку новин

Члени постійної комісії з питань екології лобіюють активне впровадження технології роздільного сміття

20 листопада 2013 року відбулося засідання постійної комісії з питань екології та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, що його провела голова постійної комісії Наталія Семко.

На розгляд членів комісії були винесені питання щодо внесення змін до Програми забезпечення населення Київської області якісною питною водою в достатній кількості на 2011-2020 роки; до Переліку природоохоронних заходів на 2013 рік, що фінансується за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища; до Програми поводження з твердими побутовими відходами у Київській області на 2012-2016 роки. Комісія була проінформована про стан виконання підприємствами, установами та організаціями Київської області норм природоохоронного законодавства, використання водних об’єктів місцевого значення та здійснення контролю за охороною вод і відтворенням водних ресурсів, екологічної безпеки на промислових об’єктах Київської області.

Також було заслухано доповідь про стан виконання Правил щодо забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах Київської області та розглянуто питання ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів на території області та запровадження роздільного збирання побутових відходів. Щодо останнього голова профільної комісії Наталія Семко зауважила, що всі міста активно підтримують всі впровадження згідно з прописаним у Програмі планом.

– Приємно відзначити, що сьогоднішнє засідання комісії пройшло на одному подиху, тому що є порозуміння між депутатами, усіма службами та контролюючими органами. Адже всі націлені на один результат: забезпечення чистоти й порядку у Київській області, - сказала Н.Семко, підбиваючи підсумки засідання. - Нам уже є чим пишатися: фінансові надходження в Екологічний фонд за останні два роки збільшилися в 5 разів. Якщо в 2011 році це було 9 мільйонів гривень, то в цьому році ми маємо 56 мільйонів. Такі показники, в першу чергу, пов’язані з тим, що за три останні роки на екологічну галузь нарешті звернули увагу, і вона почала працювати на повну потужність. Значна частина цих коштів направлена на те, щоб збільшити рівень екологічної освіти підприємств і населення Київщини.

Київська облдержадміністрація

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!