Новини

Повернутися до переліку новин

Чи буде Україна без сміття — залежить від кожного

Як перетворити відходи з глобальної екологічної загрози на джерело прибутку для підприємств, територіальних громад і економіки країни в цілому? Це тема інтерв’ю, яке дала для журналу «Екологія підприємства» Євгенія Аратовська, засновник ЕКО проекту «Україна без сміття»

— Наш проект виник у 2015 році як волонтерська організація, яка інформувала людей про те, з чого складається сміття, які цінні вторинні ресурси чи небезпечні відходи воно містить, — розповідає пані Євгенія.

З часом ми з кількома однодумцями вирішили створити свою громадську організацію, назвали її, як і волонтерську спільноту у Facebook, «Україна без сміття».

Один з них називається «Майстер добрих справ». Це мобільний пункт прийому вторинної сировини, базований на нашому вантажному бусі. У вихідні дні ця машина їздить Києвом за заздалегідь визначеним маршрутом, зупиняючись на короткий час у найбільш людних місцях — біля станцій метро, великих супермаркетів тощо. До цього пункту люди можуть приїхати на автівці або дійти пішки та безкоштовно залишити нам своє відсортоване побутове сміття, крім небезпечних відходів — на роботу з ними потрібна ліцензія. Потім ми здаємо зібране й розсортоване сміття на переробку підприємствам або заготівельним базам, тим самим рятуючи ресурсоцінні відходи від потрапляння на звалище.

Про втілені та задумані проекти організації «Україна без сміття» читайте на сторінках журналу «Екологія підприємства» № 3, 2017.

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!