Новини

Повернутися до переліку новин

Чи готові забудовники до екологічних викликів сьогодення?

Будівельники створюють майже всі об’єкти на земній кулі. І все, що побудовано, і те, що потрібно буде побудувати, — повинно успішно служити людям. На сьогодні ми спостерігаємо серед забудовників битву за лідерство на ринку, втрачаючи якість продукту. Проте, як віднайти баланс між якістю, екологічністю і доступністю. Та яких принципів потрібно дотримуватися при проектуванні екологічних будівель. І чи готові взагалі забудовники до екологічних викликів сьогодення?

Микола Толмачов, Генеральний директор компанії Т.М.М

ТОВ Т.М.М — це будівельна компанія, яка виконує роботи з використанням високоякісних екологічно чистих матеріалів, що є її незмінним принципом.

Компанія ТММ була першопрохідцем у реалізації на українському ринку житла «під ключ» — квартир із повним внутрішнім оснащенням, завдяки чому здані в експлуатацію будинки не потребували багаторічного періоду перманентних квартирних ремонтів. Індивідуальний підхід до виконання робіт і підбір матеріалів у процесі реалізації квартир «під ключ», як показала практика компанії, зберігають не тільки час, а й гроші покупців нерухомості та забезпечують економію в середньому на 20 %.

Окрім реалізації житла «під ключ», сьогодні компанія ТММ формує нові конкурентні переваги своїх об’єктів нерухомості. Зокрема, це досягається шляхом застосування в будівництві об’єктів нерухомості нових інноваційних технологій, а саме встановлення систем моніторингу та управління інженерними системами в режимі реального часу. Тобто компанія споруджує будинки нового покоління.

В архітектурі та будівництві під час вибору матеріалів діють однакові принципи:

  • першочергово вони мають задовольняти потреби;
  • по-друге, вони повинні бути безпечні (не інтоксикувати простір і довкілля);
  • по-третє, вони мають бути естетичні.

На ринку є добросовісні й недобросовісні забудовники. Звичайно, коли мовиться про хаотичне будівництво, то там є проблеми з містобудівництвом, затвердженням концепції і плану розвитку міста.

У своїй справі ми серйозно ставимося до кожного етапу створення продукту, кінцевий результат якого люди потім оцінюють. Якщо взяти проєкти, які посідають лідерські місця, то з гордістю зазначу, що вони вже відповідають європейським нормам: за кількістю зелених насаджень, за енергоефективністю і за іншими показниками екологічності, але їх одиниці. Було б добре, якби й у нас прийняли закон, що був би єдиний для всіх.

Насамперед потрібно змінювати законодавчі акти, ДБНи для підвищення вимог до проєктування і спорудження будівель, які забезпечуватимуть якісний рівень життя людей в балансі з природою.

Для того щоб продати якийсь продукт, — у нашому випадку це житло, в якому ми проводимо третину свого життя, — ми беремо на себе велику відповідальність. Зокрема, й щодо екології, адже її неможливо не враховувати. Це якраз баланс між людиною і природою. І в житлі, де мешкатиме людина, теж має бути все збалансоване — це основа всього проєктування. Тому принципи, які ми закладаємо сьогодні під час проєктування, будівництва та експлуатації — це передовсім екологічні принципи, які передбачають забезпечити:

  • чистий простір;
  • чисту воду;
  • чисте повітря;
  • чистий звук;
  • чисту енергію;
  • чисті стосунки.

Що таке чистота? Це — нічого зайвого в оселі. Тому те житло, яке ви проєктуєте з виглядом на море, ліс, місто, а не на бетонні стіни, справді повинно відкривати ці привабливі для ока панорами. І що ширший горизонт, то більше простору й щастя людині!

Більше про принципи екологічності компанії та які виклики на сьогодні стоять перед забудовниками? — Читайте вже у свіжому випуску журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №12, 2021

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!