Новини

Повернутися до переліку новин

Ці продукти зникнуть внаслідок змін клімату

Вчені впевнені: у майбутньому зміни клімату безпосередньо позначиться на меню кожного з нас - є принаймні 5 продуктів, які стане важко вирощувати.

Міжурядова група експертів зі змін клімату нещодавно опублікувала реліз на основі своєї останньої доповіді. Вони вважають, що зміни клімату вплинуть на продукти, якими ми харчуємося.

У доповіді увагу приділяється екстремальним погодним умовам, війнам та техногенними катастрофами, а також деякими іншими процесами, що розвиваються менш стрімко.

Якщо бої за їжу і воду дійсно вже мають місце чи тільки чекають на нас, то однією з причин таких воєн, можливо, буде неможливість для деяких культур також ефективно, як зараз, мешкати в своїх природних умовах.

Девід Вулф (професор ботаніки і садівництва з Корнельського університету і член комітету Інституту Корнелла по зміні клімату і сільському господарству) вважає, що найближчим часом конкретні культури не зникнуть.

Тим не менш, він зазначив, що фермери повинні звикнути до витрати більшої частини грошей і енергії для боротьби з посухами, загибеллю врожаю та іншими лихами. 

Ось кілька продуктів, які, за даними експертів, потрапляють в «зону ризику» в першу чергу: авокадо, мигдаль, виноград, молоко, вишня, а також яблука і ряд інших фруктів.

Джерело: newecolife.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!