Новини

Повернутися до переліку новин

Для легкових автомобілів вводять дорожній збір

Введення дорожнього збору для власників легкових автомобілів на днях прийняв німецький Бундестаг. Зокрема, водії, щоб мати доступ до швидкісних автобанів, повинні будуть купити спеціальну наклейку. Ціна такої наклейки, дію якої обмежать за часом, буде залежати від тривалості її дії, об’єму двигуна і екологічних характеристик автомобіля.
Витрати німецьким автомобілістам держава компенсує шляхом зниження щорічного автомобільного податку на відповідну вартість щорічної наклейки, пише zib.com.ua.

У той же час, Європейська комісія планує ввести дорожні збори на всіх дорогах в країнах Євросоюзу. Відповідний законопроект буде представлений в травні 2017 року.

Головна мета ініціативи Єврокомісії – спростити переміщення по європейських дорогах і позбавити водіїв від необхідності зупинятися для оплати різних мит на різних ділянках трас в країнах ЄС. Замість цього на території Євросоюзу буде централізовано справлятися єдиний дорожній збір, власники транспортних засобів зможуть заплатити або за допомогою системи передоплати, або шляхом щомісячних відрахувань.

Сума дорожнього збору буде залежати від кількості пройдених кілометрів і від ступеня шкоди, автомобіль завдає навколишньому середовищу. Очікується, що система запрацює вже до 2019 року.

Джерело: mmr.net.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!