Новини

Повернутися до переліку новин

До 2050 року обсяг електронних відходів може збільшитися втричі

Експерти Міжнародного союзу електрозв’язку (International Telecommunication Union, ITU) попереджають про зростання обсягів електронних відходів, які становлять серйозну небезпеку навколишньому середовищу і здоров’ю людей.

Основною проблемою e-waste, як і будь-яких інших відходів, є забруднення навколишнього середовища. Але у випадку з високотехнологічними відходами проблема стоїть гостріше, так як в більшості своїй вони токсичні. Одна невелика електронна деталь може вразити площу в 1 кв. м, де протягом сотень років не можна буде нічого вирощувати. Отруйні речовини потрапляють у ґрунтові води, завдаючи непоправної шкоди здоров’ю людей, тварин, рослин.

Щороку по всьому світу викидають близько 50 млн тонн комп’ютерів, ноутбуків, комп’ютерних приставок, мобільних телефонів, телевізорів, холодильників та іншої побутової електроніки. Тільки 20 % електронних відходів переробляється офіційно в безпечних для людини умовах. Іншу техніку викидають на звалища.

Втім, за умови належної переробки електронні відходи можуть забезпечити дохід у розмірі $62,5 млрд на рік. Експерти попереджають, що до 2050 року обсяг електронних відходів може вирости майже в три рази — до 120 млн тонн.

На думку експертів, для того щоб вирішити проблему, потрібно знати її масштаби. «Надійні й офіційні дані та статистичні показники щодо електронних відходів є гарною базою для розроблення законодавства щодо поводження з ними на національному рівні», — вважає генеральний секретар ITU Хоулін Чжао.

ITU анонсував новий портал https://globalewaste.org, де можна знайти інформацію про електронні відходи з розбивкою за регіонами та країнами.

На порталі візуально відображаються дані та статистика щодо електронних відходів по всьому світу. Зокрема, дані включають не тільки обсяг електронних відходів, вироблених у цілому і на душу населення, а й обсяг електронних відходів, офіційно зібраних і регульованих законами про охорону навколишнього середовища, а також законодавство з питань електронних відходів за країнам, де воно є. Нині свої відомості надають уже близько 40 країн світу.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами Responsible Future 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!