Новини

Повернутися до переліку новин

Дві китайські компанії хочуть будувати сонячні електростанції в Україні

Китайська державна компанія CCЕC (China National Complete Engineering Corporation) і приватна компанія GCL (Golden Concord Holdings Limited) найближчим часом планують збудувати сонячну електростанцію на Одещині та підписали протокол для реалізації енергетичних проектів ще й на Миколаївщині і Херсонщині.

Минулорічне зниження «зелених» тарифів Верховною Радою не вплинуло на рішення китайців, які зараз ведуть переговори щодо сонячної електростанції в Одеській області. Хоча голова правління компанії CNBM назвав рішення Ради дискримінаційним по відношенню до китайських державних інвестицій і таким, що «втілює практику виборчого законодавства в Україні». 

«Компанія CNBM заходила на український ринок за часів президентства Януковича у співпраці з Клюєвим, деталі умов їх спільної роботи не публікуються, але сума інвестицій становить близько $1 млрд. Безумовно, коли компанія увійшла на ринок, їй надавалося лобі на дуже високому рівні, але з втратами для бюджету нашої країни. У 2016 році Верховна Рада проголосувала за ухвалення закону про «зелений» тариф, який відповідає національним інтересам держави, – прокоментувала директор Української асоціації Шовкового шляху Silk Link Ірина Никорак».

«Зелений» тариф на електроенергію, вироблену сонячними електростанціями потужністю більше 10 МВт, введеними в експлуатацію до 30 червня 2015 року, було знижено в 1,8 рази. Саме такими електростанціями володіє китайська CNBM.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!