Новини

Повернутися до переліку новин

Джерела забруднення атмосферного повітря

На сьогодні у Законі України «Про охорону атмосферного повітря» (далі – Закон) використовуються поняття «пересувне джерело забруднення» та «стаціонарне джерело забруднення». Згідно з положеннями Податкового кодексу (підпункт 14.1.142. статті 14), пересувне джерело забруднення – транспортний засіб, рух якого супроводжується викидом в атмосферу забруднюючих речовин. При цьому зміст статті 17 Закону передбачає існування пересувних засобів і установок, які згідно з положеннями Закону прирівнюються до транспортних засобів (до яких, зокрема, можуть належати пересувні (переносні) засоби, такі як дизельний генератор, мотокоса, газонокосарка, бензопила, мотопомпа тощо), які використовують пальне не для руху (переміщення), а для виконання певної роботи.

Якщо ці пересувні засоби не змінюють свої просторові координати протягом однієї робочої зміни чи однієї доби, їх необхідно віднести до пересувних джерел викидів.

Крім цього, з огляду на те, що окремі пересувні засоби і установки (бурові установки, які використовуються для буріння, ремонту та облаштування нафтогазових свердловин та інша спецтехніка), які не змінюють свої просторові координати до одного року, в розумінні законодавства не належать до транспортних засобів, оскільки мають природу викидів відмінну від транспортного засобу (викид в атмосферу забруднюючих речовин супроводжується рухом транспортного засобу, а викид в атмосферу забруднюючих речовин іншим пересувним засобом і установкою не пов'язаний з їх рухом), законопроектом пропонується виокремити пересувні засоби і установки в самостійний вид джерел забруднення, ввівши для його позначення термін «тимчасове стаціонарне джерело».

Детальніше про «тимчасове стаціонарне джерело», дозволи на викиди та проблеми, що пов’язані з джерелами викидів, розповість Петро Дригулич, заступник начальника відділу розвитку екологічних програм та екологічного аудиту НАК «Нафтогаз України»

Отримайте більше інформації 2 березня на ПЛАТФОРМІ ЕКОЛОГІЧНИХ ТА ТЕХНОЛОГІЧНИХ РІШЕНЬ «ПИЛОГАЗООЧИСТКА-2020» – ГАЗООЧИСТКА В ПРОМИСЛОВОСТІ.

Джерело: ECOBUSINESS Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!