Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічна катастрофа на Донбасі

12 липня у Донецькій області склалася критична ситуація з водопостачанням: був зупинений Південнодонбаський водопровід. Без централізованого водопостачання опинилися 14 міст і 58 селищ, а саме: Волноваха, Селидове, Українськ, Гірник, Новоградовка, Покровск, Мірноград, Родинське, Мар'їнка, Красногорівка, Вугледар, Добропілля та інші.

«Населенню воду підвозять з резервних резервуарів і свердловин. Залучаються люди і техніка ГСЧС, комунальні та сільськогосподарські підприємства, які мають автоцистерни. Дав завдання довести до відома населення чіткі і зрозумілі графіки підвезення питної і тхнічної води. Зазначив: за воду ні копійки з людей не брати! Розглядається питання оголошення в Донецькій області надзвичайної ситуації», — повідомив на свій сторінці у  Facebook Павло Жебрівський, голова Донецької обладміністрації, а також оприлюднив графік підвозу води.

Заступник голови комітету Верховної ради з екополітики Олег Недава сумнівається у випадковості виникнення такої ситуації на Донбасі. «Ще на початку бойових дій обʼєкти водопостачання були першими мішенями. Хтось дуже хоче залишити людей без води і викликати гуманітарну катастрофу», — заявив посадовець. Також він наголосив, що в результаті бойових дій виникає все більший ризик забруднення водних джерел і погіршується доступ населення до питної води. Питання водопостачання безпосередньо залежить від екологічного стану річок та водойм.

Міністр екології Остап Семерак ситуацію у  Facebook ніяк не коментує. Відображення проблеми екологічної катастрофи на Донеччині не прослідковується і на офіційному сайті Мінекології.

Про нові правила видачі дозволів на спеціальне водокористування, згідно з ЗУ від 7 лютого 2017 р. № 1830-VIII, що набув чинності 4 червня 2017 р., та позитивні моменти для ведення бізнесу читайте у 7 номері журналу.

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!