Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічний інспектор на "зону" не піде

Апеляційний суд звільнив звинуваченого в хабарництві інспектора обласної екологічної інспекції від реального позбавлення волі. 

Наприкінці серпня 2012 року набрав законної сили вирок Івано-Франківського міського суду стосовно державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, який вимагав та одержав хабара.

Встановлено, що, перевіряючи одну з автомобільних мийок міста Івано-Франківська, службовець виявив відсутність дозволів на водопостачання та водовідведення. Згідно зі своїми посадовими обов’язками, державний інспектор повинен був задокументувати протиправну діяльність підприємця – власника автомийки, скласти протокол про адміністративне правопорушення та нарахувати штрафи. Натомість службовець почав вимагати у власників підприємства тисячу доларів США за незастосування таких санкцій.

У серпні 2011 року співробітники СБУ затримали інспектора у центрі міста під час одержання грошей. Кримінальна справа за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України стосовно інспектора була порушена та розслідувалася обласною прокуратурою.

Вироком суду колишнього працівника Державної екологічної інспекції визнано винним у скоєнні злочину і засуджено до позбавлення волі терміном на 1 рік і 6 місяців, з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади, на строк три роки. Його також позбавлено категорії та рангу держслужбовця. Апеляційним судом Івано-Франківської області засудженого звільнено від відбування основного покарання зі встановленням іспитового строку — 1 рік 6 місяців.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!