Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічний злочин: у Полтаві прямо в баки викинули півсотні двометрових ртутних ламп

Відсутність організованої утилізації небезпечних відходів у Полтаві стає причиною нових і нових проблем. Якщо побутові споживачі зазвичай викидають прямо в сміттєві баки по одній-дві невеликих ртутовмісних лампочок, то промислові несуть їх на смітники пачками. Саме такий випадок примусив бити на сполох полтавського активіста Сергія Антоненка.

У неділю ввечері 26 лютого, близько 20 години поблизу зупинки «23 вересня» невідомі поклали біля сміттєвих баків дві великих упаковки ртутних ламп. Як відомо, вони становлять перший клас небезпеки і повинні бути утилізовані окремо від загальних відходів. Враховуючи те, що ламп було багато – за словами екоактивіста, всього 52 штуки довжиною близько 2 метрів і потужністю 250Вт – мова йде про справжній екологічний злочин. Сергій Антоненко викликав поліцію та МНС-ників, а також журналістів.

«Лампи незвичайні, ультрафіолетові. Я думаю, що вони викинуті з якогось салону, де є солярій»,  - поділився думками з «ЕнергоЛайфом» активіст.

Прибулі співробітники правоохоронних органів склали протокол щодо виявлення ртутовмісних небезпечних відходів 1-го класу небезпеки в громадському місці, а самі лампи забрали МНС-ники, котрі пообіцяли їх утилізувати.

Нагадаємо, у Полтаві, попри існуюче законодавство, органи місцевого самоврядування не забезпечують утилізацію небезпечних відходів, адже КАТП-1628, котре займається вивозом сміття в місті, не має ліцензії на прийом ртутних ламп. Нині цим болючим питанням займаються в Полтавській ОДА – під час сьогоднішньої апаратної наради голова Екологічної ради Полтавщини Юрій Голік повідомив, що вже веде переговори з певною компанією, котра може згодом переробляти ртутні лампи полтавців

«Завтра я зустрічаюся з представниками київської компанії, яка може взятися за утилізацію ртутних ламп. Відповідно, вона також буде працювати над отриманням відповідної ліцензії на здійснення таких робіт», - сказав професор екології.

Джерело: energolife.info

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!