Новини

Повернутися до переліку новин

Економічно-обґрунтований підхід до запровадження Національного плану скорочення викидів в Україні

Всеукраїнська Енергетична Асамблея оприлюднює Аналітичний звіт «Економічно-обґрунтований підхід до запровадження Національного плану скорочення викидів в Україні на підставі досвіду скорочення викидів у повітря шкідливих забруднюючих речовин великими спалювальними установками в Європі», підготовлений Інститутом економіки та прогнозування НАН України у співпраці з Doradztwo Gospodarcze Krzysztof Rogulski на замовлення ГС «Всеукраїнська Енергетична Асамблея».

Національний план скорочення викидів (НПСВ) був прийнятий 8 листопада 2017 р. відповідною постановою Уряду. Він був розроблений на виконання зобов’язань України перед Енергетичним Співтовариством та має на меті поступове скорочення викидів діоксиду сірки, оксидів азоту та пилу від великих спалювальних установок (наразі в Україні функціонують 223 таких установок) до 31 грудня 2033 року.

Відповідно до Звіту з оцінки відповідності (достатності) генеруючих потужностей НЕК «Укренерго», невиконання НПСВ є одним з найбільших ризиків, що з високою ймовірністю впливає на достатність генеруючих потужностей тобто балансову надійність ОЕС України. Наслідком невиконання НПСВ буде дефіцит потужності через дострокове виведення з експлуатації вугільних енергоблоків. А це, у свою чергу, призведе до нестабільного енергопостачання та загрози енергетичній безпеці України.

Чому виникла така ситуація та які можливості існують для її врегулювання? На ці питання дає відповідь Аналітичний звіт, який, зокрема, враховує європейський досвід скорочення викидів.

Джерело: ЕнергоВсесвіт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!